Nyt ei olla vähään aikaan käyty treeneissä Nokin kanssa ollenkaan, mutta metsälenkit ovat nyt pidentyneet, kun Gamin olotilakin on kohentunut. Huomaa lääkkeiden helpottavan elämistä ja jaksamista. Välillä kyllä vielä köhii, mutta huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmin. Lisäksi iltaisin uketsu on intoutunut lelua köijjäämään ja haluaa leikkiä.

Tässä tämän viikon tiistaina (31.10.) tuli sellainen pienoinen jännitysmomentti emännälle kesken metsälenkin. Tuli sellaiset jäljet metsässä vastaan, että niitä ei siellä kyllä yleensä näe, eikä kyllä jatkossa halua edes nähdäkään! Jäljet nähtyään emäntä päätti, että nyt läks! Metsästä kokonaan pois! Vaikka jäljet olivat varmasti päivän parin vanhat...
KARHU! Ja jäljet menivät suoraan kohti asutusta...
_smaller.jpg

On ne ISOT jäljet... takajalan töppönen 
_smaller.jpg

Gami ei jälkiin tosiaan reagoinut ollenkaan. Noks tutki ne innokkaasti sen jälkeen, kun emäntä ne oli heikäläiselle näyttänyt. Eli tästä emäntä päätteli, että ei se kontio enää lähellä ole, mutta halusi vain itse metsästä pian pois. Edellispäivänä ei emäntä ehtinyt koiruuksien kanssa metsään valoisan aikaan ollenkaan, vaan vasta illalla pimeällä teki siellä tunnin lenkin. JOS olisi tiennyt siellä karhun silloin tallustelleen, niin eipä olisi kyllä tuota lenkkiä silloin tehnyt! Hui!

Seuraavana päivänä emäntä oli kyllä sen verran utelias, että kävi katsomassa jäljet uudestaan ja seurasi niitä, jotta näki minne ne olivat menneet. Vähän kyllä hirvitti, jos vaikka nukkumapaikalle olisikin eksynyt... Loppujen lopuksi emäntä hävitti jäljet lumettomalle polulle noin 200 metrin päähän lähimmästä talosta. Heti meidän metsälenkin alkupäähän. Ei viitsinyt enää lähteä uudestaan etsimään jälkien jatkoa, vaan päätyi lähtemään kotiin.

Ja pitihän se sitten seuraavalla metsälenkillä sitten katsoa ja seurata, että mistä ne jäljet ovat tulleet ja sieltähän ne olivat louhoksen suunnalta tallustelleet... Noks oli tällä reissulla ihan innoissaan jäljestämässä jälkiä, joten helppo oli seurata jälkiä. Tosin kyllä ne hyvin myös erotti hangesta.

Taka- ja etutöppönen suht lähellä rivitaloja...
_smaller.jpg

Pelkkä etutöppönen
_smaller.jpg

Noh, tunnistaapahan nyt ainakin karhun jäljet kunnolla, jos ne jatkossa vielä vastaan tulee... On vain kuulemma nyt (onneksi) karhu siirtynyt jo tältä alueelta pois, joten huoleta voi kyllä kulkea.