Emäntä oli maanantaina 9.6. illan töissä ja jätti koiruudet tavalliseen tapaan kotiin. Tultuaan kotiin klo 22 olisi kyllä toivonut näkevänsä aivan jotain muuta kuin mitä nyt oli vastassa... Tavalliseen tapaan molemmat koirat ovella vastassa iloisina, mutta... Noks oli silmäpuoli. Ensimmäisenä soitto takaisin äidille, että käännös takaisin ja eläinlääkäriin lähdettävä! (emäntä tuli hänen kyydissä kotiin, kun oli juuri vienyt oman autonsa korjaamolle valmiiksi seuraavaa päivää varten) Sen jälkeen kiireellä etsimään päivystävän eläinlääkärin numeroa ja soittoa sinne ja ilmoitusta asiasta. Klo 23 aikaan laitettiin Tuhatjalassa jo Nokille piikkiä takamukseen ja untenmaille, jotta lääkäri pääsi operoimaan... Nokin alaluomi oli revennyt varsin kiitettävästi, joten siihen tuli ihonsisäisiä tikkejä useampaan kerrokseen sekä yksi ns normaalitikki luomen päälle. Eli haava oli varsin syvä. Ja mikä ei myöskään ollut hyvä, oli se, että on kesäaika, toisen koiran aiheuttama puremahaava ja luomen reunaan oli jo ilmeisesti ehtinyt tulla kuoliota... Mutta onneksi edes itse silmä ja sarveiskalvo olivat säilyneet ehjinä, eikä niihin ollut tullut mitään jälkiä! Kun emäntä pääsi koiruutta hakemaan äitinsä kanssa kotia klo 1 jälkeen yöllä, saatiin lääkäriltä kunnon ohjeet jatkoa varten. Vaarana oli, että haavaan voi tulla mitä vain: sivutulehdusta, kuoliota, lankareaktiota jne ja jos jotain tällaista tulee, niin heti yhteys lääkäriin. Nokille herätyspiikki takamukseen ja kun oli tarpeeksi herännyt, lähdettiin kotiin. Oltiin kotona klo 2 jälkeen...

Loppuyö tuli huonosti nukuttua (yllätys, yllätys), mutta edes jotain unta saatiin otettua. Tiistaina 10.6. aamulla silmä näytti varsin hyvälle turvotusta ja pientä vuotamista lukuunottamatta. Iltapäivän puolella emäntä pisti merkille, että Noks siristeli silmäänsä entistä enemmän ja silmä vuoti nestettä enemmän. Lähempi tarkastelu osoitti, että silmän edessä oli tikki pystyssä ja sitä ei siinä kuuluisi olla! Soitto eläinlääkäriin ja sinne... Ensin toinen eläinlääkäri tarkisti silmän ja totesi siinä todellakin tikin olevan silmän edessä. Hän pyysi meitä odottamaan operoinutta eläinlääkäriä, jotta hän voisi katsoa silmän uudestaan ja hoitaa sen, oli pian tulossa työvuoroon. Odotellessa tulikin sitten sopivasti molemmat koiruudet käytettyä tarpeillaan lääkäriaseman ympäristössä. Kun edellisyönä operoinut eläinlääkäri saapui, pistettiin Noks taas vaihteeksi unten maille ja tikki napsastiin lyhyemmäksi. Luomen reunassa oli ollut todellakin kuoliota ja se oli lähtenyt siitä itsestään pois, jolloin tikki oli tullut esille... Yö meni nukkuessa. Tosin muutoinkin tuntui, että Noks heräsi tästä rauhoituksesta huonommin kuin ensimmäisellä kerralla, vaikka herätteen oli nytkin saanut. Toivottavasti ei enää tarvitse pahemmin rauhoitella!

Perjantaina 13.6 oli jälkitarkastus silmälle. Turvotusta edelleen oli alaluomessa. Lisäksi oli tullut kuoliota lisää luomen reunaan, muutoin silmä näytti jo paremmalle. Nyt vain pitää toivoa, että tuo kuolio lähtisi itsestään pois ts tipahtaisi, jotta sitä ei tarvitsisi leikata! Lääkäri kehui Nokia, kun se niin nätisti antaa silmäänsä hoitaa, vaikka alkuun kirkasta lappua taas vähän pakenikin (silmä on valonarka), mutta puhdistuslappua sai pitää ihan rauhassa silmän päällä ja Noks tuntui vain nauttivan siitä.

Tällainen näky oli ovella, kun emäntä kotiin tuli... (kuvat otettu el.lääk.asemalla)

silm%C3%A4-normal.jpg

tiistaina aamulla (10.6.)

silm%C3%A410.6-normal.jpg

keskiviikkona 11.6. näytti jo paremmalle

silm%C3%A4%2011.6-normal.jpg

perjantain 13.6.

silm%C3%A4%2014.6-normal.jpg

Ja jokainen tietty on kysynyt, että mitä on tapahtunut??? Mistä hitosta emäntä sen voi tietää!!! Tietää vain, että koirat olivat keskenään kotona töiden aikana. Puruluut annettuna molemmille, eikä yleensä ole ollut mitään ongelmia. Eikä voi tietää sitäkään, että onko sattunut heti klo 17, kun emäntä on lähtenyt töihin vai milloin??? Tietää vain, että klo 17-22 välisellä ajalla. Ei nuo koirat kerro illan tapahtumia ja syytä siihen... Näin kävi ja ärsyttää suuresti. Ja harmittaa Nokin puolesta. Gamista ei löytynyt reiän reikää.

Noh, nyt sitten tuli pakollista taukoa sekä treeneihin, että kisoihin... Treenit ovat jo muutoinkin jäämässä tauolle, kun kouluttajat viettävät lomaa, joten varsin pitkän loman saa Noks siltä osin. Kuten myös kisoista. Katsotaan nyt miten pitkään pitää antibiootteja syödä ja pitääkö vielä tikkien poiston yhteydessä lykkästä koiruuteen rauhoitus... ? Ne on ne dopingmääräykset, jotka määrää kisat.