Heti perjantaina suunnistimme Leslie ja Misty seuranamme toiselle kentälle nollaamaan edellispäivän Gamin pieleen menneet treenit. Emännällä oli tarkoitus ottaa kertausta kakaran kanssa keskiviikon treeneistä, varsinkin niistä hankalista kohdista ja samalla kokeilla samaa treeniä myös Gamin kanssa. Hivenen muuteltiin esteitä radan pätkälle ja muutoinkin radasta tehtiin lyhyempi, mutta pääkohdat pysyivät entisellään, tavallaan yhdisteltiin treenien alku ja loppu. Alkuosan muunnos: tiukka käännös hypyn kautta putkeen (joka meni A-esteen alta), tosin tässä oli hypylle lähestyminen kahdelta hypyltä, kun alkuperäisessä treenissä lähestyminen oli keinulta. Takanaleikkaus tuli vastaavasti putkesta muurille mennessä ja sieltä puomille, kun keskiviikon treenissä oli putkesta hypylle meno ja sieltä muurille...  Loppuosan muunnos: muurilta puomin kautta tiukasti vasemmalle pujotteluun meno, josta takaakierto hypylle ja sitä kautta putkeen (joka oli siis A-esteen alla). Putken jälkeen sovellettiin treeniä sitten mielemme mukaan, mm. alun hyppyjen kautta A-esteelle... (voisi tietty yrittää tehdä ratapiirroksenkin... )

Alussa emäntä otti treeniä kakaran kanssa, jolloin Gami alkoikin jo heti moottoriaan virittelemään todella lupaavasti haukkumisen kautta  Heti alkuun emäntä otti muutaman kerran kakaran kanssa muuria yksittäisenä esteenä. Muuri oli nyt täysin maksikorkeudessaan, joten vähän treeniä ja katsomista, että miten kakara sen ylittää? Ensimmäisellä kerralla päällispalikat tipahtivat, kun kakara otti muurista vauhtia. Emäntä lykkäsikin ne irtopalikat nurin niskoin, jolloin niistä ei saanut tukea otettua (putken puolikkaat). Eipä tuottanut kakaralla ongelmaa ylittää sitä!  Kepeästi yli meni ja monta kertaa! Varsinainen treeni meni tällä kertaa kakaran kanssa yllättävän hyvin! Emännällä onnistui jo suht hyvin ohjauksen ajoitus ja malttoi peräti kakaraakin odottaa putkesta ulos, ennen kuin eteni eteenpäin. Kyllähän sitä välillä tuli taas hösellettyä, mutta pääsääntöisesti treeni onnistui emännän osalta  Kakarahan menee sinne minne käsketään. Eli tiukat käännökset hypyltä putkeen menivät hyvin, kuten myös takanaleikkaukset. Pujottelu tällä kertaa hivenen tökki vastaan, mutta nyt ei emännällä ole varmuutta, että oliko juuri ko. pujottelussa lyhyemmät keppivälit, jotka olisivat voineet kakaraa sotkea? Ei tiedä... Jo keskiviikon treenissäkin ongelmana ollut sokkari hypyltä putkeen tuotti tälläkin kertaa ongelmia, mutta korvasimme sen taas ihan tavallisella valssilla eli helpotimme treeniä kakaralle.

Sitten tuli Gamin vuoro. Ukko ei meinannut pysyä nahoissaan!   Itse treeni meni aivan mahtavasti! Koira toimi kuin unelma ja vauhtia löytyi aivan mielettömästi verrattuna aikaisempiin treeneihin. Normaalisti ei Gamin kanssa ole takanaleikkaukset onnistuneet, saatika irtaantumiset, mutta eipä ollut nyt mitään ongelmia! Putkelta takanaleikkaus muurin kautta puomille meni upeasti! Koira eteni itsenäisesti ja innokkaasti. Puomi oli todella vauhdikas ja se mentiin laukalla. Tuon innon ja halukkuuden kun joskus saisi kisoihin... Emäntä sovelsi Gamille sitten loppurataa vähän erilaisemmaksi. Kolmen hypyn kautta tiukka käännös putkeen (A:n alla), josta tiukka vasen renkaalle ja renkaalta suoraan eteneminen ja sieltä tiukka oikea puomille. Eli tavallaan S-kirjaimen mallinen oli putki - rengas - puomi -linja. Okei. Emäntä jäi jälkeen jo putken suulla, mutta onneksi Gami tuntee ja tietää sanan "vasen" merkityksen. Kääntyy tiukasti heti putken suulta vasemmalle, emäntä käskyttää takaaohjaten renkaalle, ja edelleen takaa ohjaten huutaa käskyä puomille... Jep. Koira irtosi ja eteni! Emäntä oli vasta renkaalla, kun Gami jo haki itsenäisesti puomin ja painelsi sitä täysillä menemään. Voi ihme!!! Oikeasti tuo koira osaa, kun vain siihen luottaa ja se eteneekin vauhdikkaasti ja itsenäisesti Kun vain löytäisi sen napin, josta painaa, jotta saisi tämän aina onnistumaan kisoissakin...  Nyt oli aivan mahtava päivä, tätä sietää muistella myöhemminkin!

Lopuksi emäntä otti vielä hivenen kakaran kanssa treeniä yksittäisten esteiden kanssa. Pujottelua otettiin verkkokeppien avulla kertauksen vuoksi, kontakteja (A ja puomi) makupala-alustan kanssa, vaikka ne oli jo treenissäkin mukana sekä muuria vielä kertauksena maksikorkeudessa ja rengasta maksikorkeudessa. Rengas oli alkuun kakaralle ongelmallinen, kun ei meinannut tajuta sitä, että pitää oikeasti renkaan läpi hypätä. Yritti tarjota sivusta tai ali menoa. Makupalakäsi avuksi, jotta hyppäsi läpi ja sen jälkeen onnistuikin jo suht hyvin. Jos liian kaukaa vauhtia otti, niin silloin tarjosi sivusta menoa, mutta jos läheltä laittoi renkaalle, hyppäsi oikein.

Treenien päätteeksi pitkälle kävelylenkille Savilahden rantoja pitkin Leslien ja Mistyn kanssa, jossa sopivan paikan tulleen pääsivät koirat myös järveen vilvoittelemaan. Gami ei kyllä sinne mennyt, mutta kakara käytti tilaisuutta hyväkseen ja otti lyhyen, hihnan sallliman uintilenkin.

Kiitos Leslie treeniseurasta! Oli aivan mahtavaa!