Eilen pääsikin Ilo lyhyellä varoitusajalla fysioterapeutin hoidettavaksi, joten illan agitreenit pistettiin myyntiin. Tosin Ilon kanssahan ei niihin oltaisi muutoinkaan menty. Ontumista ei enää kyllä eilen aamulla ollut, mutta liike oli epäpuhdasta ja tykkäsi enemmän kulkea käyntiä, kuin ravia. Muutaman metrin saattoi ravata lenkillä, mutta sitten pudotti käyntiin ja sitten taas jonkin ajan kuluttua ravasi ja taas käyntiin...  Emäntä arveli, että nyt tällä kertaa saa ammattilainen koiruuden katsoa läpi ilman, että emäntä alkaa Iloa hieromaan.

Susanna aloitti hankalammalta eli oikealta puolelta. Etujalkansa kohdalla Ilo jäkitti kovasti vastaan, mutta lopulta käsittelyn jälkeen antoi sitä jo kunnolla venytellä ja rentoutui muutoinkin. Lavan luota löytyi kipeitä paikkoja ja selkäkin oli lihakseltaan kova, myös takajalkansa kohdalla vähän jäkitteli vastaan. Vasemmalla puolella ei ollut ongelmia, siellä kaikki ok.

Eli kaikkinensa Susanna totesi lopuksi, että Ilossa oli nyt yhdistettynä kaksi eri koiraa: oikea puolisko oli täysin kireä, jännittynyt ja selästä lihaksiltaan kova koira. Vasemmalta puoleltaan oli rento ja kaikin puolin kunnossa oleva koira. Oikea lapa oli ongelmakohta (tai yleensäkin lapojen yläosa) sekä selän oikeanpuoleinen pitkä lihas, joka menee lapojen alle. Tiedä sitten varmuudella, että mistä moinen toispuoleisuus nyt johtuu? Mahdollisesti vaikutusta on sillä, että Ilo ottaa helposti kontaktia kulkiessaan vasemmalla puolella vieressä, jolloin könöttää niskat kenossa. Ja varmastikin vaikutusta on myös tuollaiselle "pikku"koiralle nuo maksihypyt varsinkin, kun Ilo käyttää kroppaansa väärin hypyltä alastullessaan.

Tämän käynnin johdosta ja Susannan suosituksesta jätämme tulevan viikonlopun kisat väliin ja mahdollisesti vielä ensi viikon treenitkin, jotta Ilo saa nyt rauhassa parannella kroppaansa ja palautua. Jumppaohjeita saatiin ja varsinkin toista niistä aloitamme jo heti suorittamaan. Uinti saa vielä odottaa kelien/vesien lämpenemistä...  (ympyrällä vasempaan kierrokseen, jolloin oik.kylki on ulkosyrjänä). Toinen jumppaohje oli varsin yksinkertainen, jolla haetaan lisää voimaa takaosaan ja sitä myöten kropan oikeaa käyttöä hypyissä: ylämäessä  / viistolla maalla koiruus istumaan. Kun koiruus nousee istumasta seisomaan, joutuu se käyttämään voimakkaammin takaosaansa.