Menneen keskiviikon (28.11.) agitreenit menivät todella vaihtelevasti Nokin kanssa - välillä keskityttiin hommaan, sitten aivot hävisivät päästä... Varsinkin sen jälkeen hävisivät taas päästä, kun Noks vetäisi hyvät (nartun)hajut sisuksiinsa ensimmäisen kierroksen jälkeen odottaessaan uutta kierrosta. Voisi sanoa, että pyllylleen menneet kenraaliharjoitukset tulevia agikisoja ajatellen

Lauantaina 1.12. oli Jyväskylässä tuomarina Kari Jalonen ja tarjolla sekä agirata, että hyppyrata. Emäntä ilmoitti vain Nokin kyseisiin kisoihin, kun kolmosluokat olisivat olleet taas illalla. Ja seuraavana aamuna pitäisi olla jo skarppina oman seuran kisoissa.

Ensimmäinen rata oli agilityrata ja Noks yksinkertaisesti aivan hirveällä tavalla räiski kontaktit menemään!  Osui ja otti kyllä ne kontaktit, mutta olisi ne nätimminkin ja rauhallisesti ottaa!  A-esteellä emäntä yksinkertaisesti sitten jäi jo katsomaan, että tuleeko koira kerien kontaktin alas, vai mitä se meinaa tehdä, kun niin vauhdilla ja sivuttain alas oli tulossa. Pysähtyi kontaktille. Ja tämän jälkeen emäntä ei sitten ehtinytkään tekemään persjättöä suunnittelemassaan paikassa, joten koiruus ampui putken väärään päähän eli hylätty...  Muutoin oli kyllä ihan hyvä rata -rumia kontakteja lukuunottamatta.

Toinen rata oli hyppyrata ja siinä selvittiin jo suht loppuun asti. Jotain ihmeellistä on vain Jyväskylän pituusesteessä, kun Noks ei sitä heti hyppää, vaan tavallaan ravaa läpi. Liekö vaikuttaa se, että vaikka se on pitkänä, niin siinä on vain neljä palikkaa ts väliin jää isot raot? Emäntä sitten taas huomasi (ja kuuli pienen kolahduksen), kun Noks suoritti pituutta ottamalla välilaukan tms palikoiden välissä, joten emäntä otti kyseisen esteen kokonaan uudestaan. Tosin pituuden jälkeisen esteen ohi oli Noks jo ehtinyt menemään ja hyppäämään väärinpäin, joten hylätty rata tämäkin. Kun emäntä meni ottamaan samalla vauhdilla sen pituuden uudestaan, katsoi tuomari vähän hölmistyneenä, että "mitä se nyt tekee?" ja kun se oli suoritettu oikein ja todella nätisti hypäten, meni tuomari ihmeissään estettä katsomaan. Ilmeisesti hän ei ollut sitten huomannut, että Noks oli sen ensimmäisellä kerralla juossut läpi, kun palikat eivät kaatuneet (sihteerinlapussa ei ko kohdasta mitään virhettä). Eli pituus uusiksi, oikein, ja sitten radalta suoraan pois.

Tässä vaiheessa emännältä alkoi oikeastaan jo huumori loppumaan ja tuli siihen tulokseen, että tauko on todellakin tarpeen!  Tauolle emäntä oli kyllä jo päättänytkin Nokin laittaa koko joulukuun ajaksi sekä treeneistä, että kisoista. Tauon on Nokikin jo ansainnut, kun varsin tiiviisti on tullut treenattua syksyn aikana ja nyt vielä nämä kisatkin tulleet kuvioihin mukaan.

Eli Noks palailee takaisin treenien pariin tammikuussa (ja emäntä kanssa)