Nyt on hupsahtanut aikaa sitten viime päivityksen

Reilu viikko sitten takaperin kävimme agitreeneissä, joihin emäntä nappasi ratatreenipätkän laatikon pohjalta (jatkokurssi 2:n materiaalia?). Molemmille koiruuksille taas samat treenit.

Alkuun pätkä, jossa harjoituksena sylikäännös: puolikas pujottelu väärältä puolen (kun ei kokonaisena mahtunut), kaksi hyppyä, joilta sylkkäri putkeen. Pujottelu onnistui yllättävän hyvin kakaran kanssa alkutouhotusten jälkeen, hypyt eivät tuottaneet ongelmia, eikä edes se sylikäännös putkeen. Emäntä vähän epäili tuossa sylkkäri-kohdassa, että näinkö jää kakara jalkoihin, mutta putki on näköjään kakaralle varsin hyvä magneetti   Pujottelua tuli sitten kertailtua vähän useamminkin sekä väärältä, että oikealta puolen, kuten myös tätä neljän esteen pätkääkin.

Gamin kanssa ei mikään kohta tuottanut ongelmaa. Pujottelua väärältä puolen otettiin vaihtelevista kulmista sisäänmenon suhteen, kuten myös vedätystä tuli tehtyä, jotta vauhti säilyisi.

Ja sitten siihen varsinaiseen rataharjoitukseen. Soveltamista oli välimatkojen suhteen, jotta rata yleensäkin mahtui treenialueelle. Lisäksi yhden hypyn emäntä korvasi okserilla, jotta tulee sitä samalla kertailtua. Radalla tuli sopivasti treeniä valssien kanssa, sekä okserille mentäessä sylikäännös. Rata muodostui tavallisista hypyistä, okserista, renkaasta sekä keinusta lopussa. Ensimmäisellä kerralla kaikki onnistui upeasti kakaran kanssa! Emäntä muisti viedä koiran loppuun asti ja välillä kakara jopa itse irtaantui sivusuunnassa. Sylikäännös oli hieno ja todella onnistunut okserille. Keinulla oli pieni arpominen, kun ensimmäistä kertaa siihen vauhdilla mentiin, mutta lopulta se mentiin ja varsin kauniisti ja kontaktit hyvin ottaen.   Välillä treeniä Gamin kanssa, jolla kaikki muu oikeastaan meni hyvin, paitsi tuo sylkkäri... ei heikä sitä kunnolla osaa  *ja emäntä viheltee... *  Ääniefektit olivat hyvin käytössä ja vauhtia piisasi. Uusintakierroksella kakaran kanssa liekö emännän ohjaus jo herpaantunut vai mikä lie, mutta sillä kerralla ei sitten tuo sylkkäri onnistunutkaan ja renkaallakin sekoiltiin, mutta muutoin meni hyvin. Seuraavalla kerralla sitten taas emännän itsensä skarpattua kaikissa kohdin, meni rata taas varsin sujuvasti  Keinua tuli kertailtua molempien koiruuksien kanssa myös yksittäin tyynyn kanssa. Ja lopussa luonnollisestikin "pakolliset" puomiharjoitukset, jotka ei todellakaan kakaran kanssa tuota ongelmia ja Gamikin suoriutui varsin kivasti ja vauhdikkaasti. Yksi heikompi esitys Gamilla oli, mutta hyvin homma sitten taas petraantui. Muutapa sitä ei oikeastaan enää ehdittykään, kun oman aikansa aina vie tuo radan rakentaminen, mutta toisaalta tuossa oli jo ihan riittävästi treeniä sekä koirille, että emännälle. Ja hyvillä mielin lopetettiin treenit leikin kera.