...eli epävirallisissa agilitykisoissa 9.6.  Menossa mukana Ilo-kakara! Gami jätettiin tylysti kotiin, koska seuraavana päivänä olisi tiedossa treenit ja viikonloppuna kisat, joten säästellään uketsun selkää.

Kakaran kanssa mentiin luonnollisestikin mölliluokkaan (medi, rimat 40 cm) ja saatiin sama rata mennä kaksi kertaa. Tuli todettua, että todella hyvää treeniä tuollaiselle kakaralle nuo möllikisat, kun on yleisöä ja muita koiria ympärillä, sekä radalla tuomari seisomassa ja muitakin toimihenkilöitä reunoilla. Mölliluokassa radalta puuttui pujottelu sekä keinu, mutta muut esteet olivat edustettuina.

Kakaralla oli tyypillisesti vauhtia ja intoa suorittamiseen. Ensimmäisellä radalla heti alkupätkässä ehti kakara käydä tuomarinkin haukkumassa pystyyn, kun emäntä ei ehtinyt matkaan. Tosin kakaralla ei tuo vauhti kyllä pysähtynyt tuossa vaiheessa ollenkaan - oli vain laaja kaarre  Vauhti ja emännän hölmöilyt jatkuivat, joten yhdelle hypylle kielto, kun emäntä ei vienyt kakaraa loppuun asti. Ja puomin alastulo loikittiin yli, vaikka täysillä tuntuikin juoksevan alas asti. Ei riittävästi kuitenkaan.

Uusinta rata oli suunnilleen edellisen kertausta: tällä kertaa vain käytiin haukkumassa tuomarin sihteeri ja hänen vieressä seisoneet kellottajat   Tosin tälle radalle emäntä sai itsensä skarpattua paremmin ohjauksen suhteen, joten edellisradan kieltokohta mentiin kunnolla ja puomin kontaktikin otettiin hyvin. Mutta onnistuttiin kuitenkin rima pudottamaan alkukiihdytyksissä, sekä ottamaan kielto. Tosin tästä kieltokohdasta emännällä ei ole kyllä mitään hajua... ? Liekö tullut silloin, kun kakara on mennyt sihteerin haukkumaan? Ei tiedä, eikä toisaalta väliäkään

Mutta voi ihme, että tuolla kakaralla on vauhtia ja intoa! Hyvin irtosi putkiin, niille ei tarvinnut loppuun asti viedä. Ja muutoinkin välillä oli havaittavissa irtoamista muidenkin esteiden kohdalla. Ei pölhömpi koira   Kisassa ensimmäisen radan tuloksella (10vp) kakara sijoittui sijalle 2.