Eilen oli taas Nokin vuoro päästä treenaamaan, isot poijjaat jäivät kotia talon vahdeiksi  Tällä kerralla olikin taas hivenen pidempää radan pätkää tarjolla sekä itsenäistä treeniä siinä sivussa. Ratapätkä harjoituksissa oli teemana valssi.

Kaikista ensimmäiseksi tehtiin "vauhtirallia" ts. ympyrän muodossa oli yksi hyppy ja kaksi putkea ja annettiin vain koiran posottaa ympyrää   Palkka tuli parin kierroksen jälkeen putken jälkeen, joten kun treenien lopussa otettiin samaa rallia, vilkaisi Noki jo valmiiksi ensimmäisen kierroksen jälkeen touhottaessaan putkesta ulos kouluttaja Tiiaa, että eiks se palkka tulekaan?  Varsinaisessa ohjatussa treenissä tehtiin valssi nro 2 esteen kohdalle. Ensimmäinen pätkä treeniä oli nrot 1-4, jonka jälkeen palkkaus targetilla. Aivan ihanasti Noki hakeutui putkeen, vaikka emäntä oli täysin putken sivussa ja näytti vain suuntaa. Yksi este vielä mukaan, joten treenipätkä oli nrot 1-5, jolloin tiukka käännös nrolle 5. Seuraavaksi suoritettiin nrot  4-6 (nro 6 = hyppy, sama este kuin nro 2), jolloin valssi tuli nron 5 kohdille.  Ja loppuun nrot 4-6, jolloin 6-esteenä oli muuri. Tällöin valssi tehtiin heti nron 4 jälkeen.

Itsenäistä treeniä oli mahdollista tehdä kahdessa eri pisteessä. Toisessa otettiin yhden hypyn kautta koira vastaan ja lähetettiin putkeen, jolloin palkka. Toisessa pisteessä kahden hypyn suora, jolloin valssi ja koiran lähetys putkeen (+palkkaus). Lisäksi yksittäisenä esteenä olisi ollut mahdollista ottaa pussia, pituutta ja rengasta, mutta näistä emäntä otti vain pari kertaa pussia. Renkaan emäntä unohti kokonaan ja pituus (ja oikeasti pussikin) olivat sellaisessa paikassa, ettei ollut mahdollista harjoitella ns rauhassa, vaan koko ajan olisi ollut häiriötekijöitä vieressä. Emäntä sitten harjoitteli yhdellä hypyllä takaakiertoja...