Sunnuntaina 16.8. palattiin Nokin kanssa takaisin kisakentille ei enempää, eikä vähempää kuin heti suoraan PiirM-kisojen merkeissä. Kisat pidettiin Kuopion Sorsasalossa ja PiirM-luokissa (hyppy+agi) tuomarina oli Eija Berglund ja ns "tavallisessa" agikisassa Anne Viitanen. Päivä aloitettiin hyppyradalla, josta ainoastaan on video todisteena.

Noks oli lähdössä radalle hyvällä fiiliksellä ja näin jälkikäteen ajatellen rata meni oikeasti todella hyvin! Olkoonkin, että takana oli kaksi (2) kuukautta taukoa. Heti kolmoshypyllä (ennen putkea) tuli kämmi, kun Noks luki taas emännän ohjauksen väärin, joten kääntyi kyseisellä hypyllä väärään suuntaan. Tarkoitus oli, että olisi tullut emännän selän takaa, mutta... Siinä joutui emäntä muuttamaan sitten omia suunnitelmiaan ja odottelemaan, että saa koiran ohjattua putkeen. Sen jälkeen olikin sitten jo oikeasti vähän niinkuin kiirus... Tuntui, että emäntä ei ollut ollenkaan siellä missä olisi pitänyt olla, vaikka ehtikin ohjaamaan seuraavat esteet. Rytmi hukkui... Oikeasti siihen oikeaan tahtiin päästiin vasta renkaan kohdalla. Toiseksi viimeiselle esteelle eli pujottelulle asti oli alla puhdasta rataa, mutta nyt ei Noks ollenkaan löytänyt pujottelussa oikeaan väliin. Oikeasti tuo olisi helppo kulma Nokille! Mutta kun ei, niin ei... Eli siinä korjailtiin pari kertaa sisäänmenoa ja käskettiin koiraa vähän rauhoittumaan... Tämän johdosta radalta tuli 10 vp sekä yliaikaa 6,77s eli 16,77vp. Mutta oikeasti tuolle pujottelulle asti rata oli todellakin HYVÄ, vaikka tuo kämmi sattuikin heti kolmosesteellä. Mutta me tehtiin yhdessä töitä ja Noks oli innokas.

16.8.2015+Noki.mp4?img=thumb280crop&hash16.8._1.jpg

Seuraava rata oli agilityrata, jossa heti alussa tuli pituudelle kieltovirhe. Oli meille vain liian vaikea paikka! Olisi pitänyt pystyä koira jättämään lähtöön ja itse päästä menemään puomin toiselle puolelle ottamaan vastaan. Puomin alta kulki putki, joka oli toisena esteenä ja sitten tuli suoraan pituus. Nokihan ei pysy lähdössä, koska aina emäntä lähtee suht yhtämatkaa... Noh, emäntä sai kyllä koiran ohjattua liki lentävällä lähdöllä putkeen, mutta ei ehtinytkään kunnolla kiertämään puomia, jotta olisi pystynyt ohjaamaan pituudelle. Joten Noks meni pituuden vinosti = kielto. Selvittiin toiseksi viimeiselle esteelle (A-este) asti, kun emännälle tuli siellä virhe. Ei tajunnut koiraa käskyttää ajoissa A-esteelle putkesta tulon jälkeen, joten Noks kiersi A-esteen eli siitäkin kielto. Mentiin A:lle ja kun Noks loikkasi kontaktilta, vaikkakin otti sen, niin emäntä palautti koiruuden takaisin kontaktille hankkien tällä tavalla hylätyn tuloksen. Tietoisesti. Tällä radalla Noks kyllä otti kaikki kontaktit eli niistä ei olisi tullut virheitä ollenkaan. Ainoastaan puomilta tuli ennen aikojaan pois, ilman pysähdystä. Mutta tosiaan kontaktit otti! Mutta Piirinmestaruuskisasta ei siis Nokille tullut mitään tulosta (kahden radan yht.tulos).

16.8._2.jpg

Päivän kolmas rata oli myös agilityrata ja siinä tosiaan tuomarina Anne Viitanen. Tuomarin vaihtumisen myötä myös radan etenemisaika helpottui... Eijalla oli aikas kovat etenemiset laitettu, vaikkakin radat olivat varsinaista kiemuraa ja esteiden ympäri pyörittämistä. Eipä kovin moni päässyt ihanneaikaan puhtaalla radalla, tai jos pääsivät, niin ne olivat sitten niitä nopeita rotuja eli bordercollieita ja nekin menivät vain muutaman sekunin alle ihanneajan... Noh, Annella oli siis "fiksummat" ihanneajat ja etenemiset, eikä ratakaan ihan niin pahaa pyöritystä ollut. Tällä radalla pujotteluun meno onnistui hyvin, mutta lopussa jäi yksi keppiväli pois, joten otettiin uusiksi. Yhdessä vaiheessa Noks sitten päättikin hyllyttää radan hyppäämällä emännän selän takaa väärän hypyn (nro 14), kun olisi putkeen (nro 13) pitänyt mennä... Joten tultiin sitten suoraan radalta pois. Ilmeisesti emännän olisi pitänyt vielä tiukemmin ottaa koira haltuun käännöksessä ja putkeen syötössä.

16.8._3.jpg

Vielä pitää tähän lopuksi laittaa se, mitä emäntä laittoi jo Facebookiin. Huvittavaa lukea kuinka jonkun mielestä agituloksilla ei ole syytä juhlaan, vaikka tuloksena radoilta olisi 0 vp, Mutta ilmeisesti, kun kärkikahinoihin (sijoille 1-3) ei ole päästy mukaan, niin ei ole syytä juhlia? Ilmeisesti heidän koiransa ovat koneita? Tahkovat aina vain nollia? Ei tiedä. Mutta emäntä arvelee, että sitten jos ja kun heillä joskus menee radat huonosti, niin silloin on jo maailman kirjat sekaisin? Mutta sanoisimme, että jos tuon nollan eteen laittaisi 1:sen tai 2:sen tai mahdollisesti tulisi hylätty, niin silloin ei ole syytä tuloksilla juhlia. Me EI todellakaan juhlittu Nokin kanssa PiirM-kisoissa tuloksilla. Mutta Noks oikeasti teki kaikilla radoilla parhaansa, hyvällä fiiliksellä ja otti kaikki kontaktit, vaikkakaan ei pysähtynyt puomille. Noks ei ole kone, se tiedetään. Me vielä harjoitellaan. Kaikkea. Pääkopasta lähtien. Me juhlitaan sitten, kun todellakin joskus niitä nollia saadaan. Vaikka ei kärkikahinoihin päästäisikään. Mutta kyllähän se on pakko myöntää, että pettymys tunkee väkisin pintaan heti ensimmäisenä pieleen menneiden ratojen jälkeen, mutta jahka ratoja pääsee päässään rauhassa puntaroimaan, löytyy sieltä aina jotain hyvääkin. Vaikka heti ei sellaiselle tunnukaan.