La 10.12. oltiin rally-tokokisoissa Jyväskylässä molempien koiruuksien kanssa. Ja kyllä. Ne oli Nokin ensimmäiset avoimen luokan kisat, vaikka kaikkia liikkeitä ei nyt niin hirveän hyvin osannutkaan.

Kisat pidettiin Vaajakoskella Lauka-hallissa(?)  ja tuomarina oli Pia Heikkinen. Molemmat koirat siis menivät avoimeen luokkaan ja Gami oli suoritus vuorossa Nokiin nähden ensin.

(Kuvaa klikkaamalla saat sen suurempana uuteen ikkunaan)_smaller.jpg

Juuri ennen Gamia edellinen koira teki pissat radalle... Ja sen puhdistusaine oli aikas voimakkaan tuoksuista sanoisko. Tuntui jopa emännän omassa nenässä pahalle...

Gamin kanssa oli niin helppoa. Heikä toimii kuin ajatuksen voimalla. Ja emäntä oli varsin tyytyväinen radan jälkeen, mutta... Järkytys oli suuri, kun huomasi, että tuloslistoilla oli tuloksena HYLÄTTY!!! Miksi h*lvetissä??? Selvisihän se, kun kävi tuomarilta kisojen jälkeen kysymässä: Kuulemma emäntä oli kytkenyt koiran kehän ulkopuolella... Sen siitä saa, kun keskittyy etsimään sitä p*rkeleen sivuovea, josta piti lähteä ulos! Maalilta käännyttiin siis takaisin radan puolelle ja jossain siellä sivussa oli se oli. Emäntä jo joutui kysymään, että mistä sieltä yleensä pääsee? Noh, siinä sitten joko emäntä / koira / tai molemmat olivat kehänauhan ulkopuolella tai sen päällä, kun emäntä tajusi koiruuden ottaa hihnaan. Totesi vain, että olipa viimeinen kerta, kun etsii mitään hiton sivuovea! Nyt siis kokonaistuloksena: HYL TVÄ (radalta kytkemättä) Muutoin pisteitä olisi Gamilla ollut 89 eli tulos...
(Kyltillä nro 12 ei Gami kunnolla kääntynyt, joten rintamasuunnasta tuli -10 ja kyltillä nro 14 oli kontrollin puutetta -1 pisteen verran) Tuomarin kommenttina lopussa oli: "Täsmällistä, sujuvaa yhteistyötä. Muista kytkeä koira!!!

Emäntää siis suoraan sanottuna vitutti aivan hirveästi. Ärsytti ja toisaalta myös masensi todella paljon. Ja suretti todella paljon. Mietti jo, että hittoako enää Nokin kanssa sinne radalle lähtee, kun oma motivaatio hävisi aivan totaalisesti. Lähti kuitenkin, mutta ei ottanut hommaa tosissaan. Kunhan teki vain suurinpiirtein ja mätkätti mennessään... Koko radan ajan.

Noks yllätti! Noks osasi nyt tuon "Istu-Seiso-Kierrä koiran ympäri"!!! (kyltti nro 1) Se meni todella mallikkaasti. Tosin kaikkia liikkeitä tuli vielä kerrattua ulkona ennen radalle menoa. Seuraavalla kyltillä emäntä sitten jo sekoili vähän, kuten myös sitä seuraavalla. Kun ei vain keskittynyt. Eikä huvittanut. Loppujen lopuksi radalta kertyi pisteitä kuitenkin 91/100 ja sillä heltisi 3.sija.
Ja ne kootut selitykset pisteiden menetyksestä: 
Kyltiltä nro 2 tuli -1 (TVÄ) sekä -3 (OV): Suoritus meni oikeasti oikein, mutta itse emäntä siinä sitten sekoili eikä enää muistanut, että oliko koira jo istunut siirtymisen jälkeen sivulle vai ei? Joten steppaus paikallaan, mutta pysähtyi kuitenkin uudestaan. Joten "Epätarkasti suoritettu liike" sekä "Ohjaajavirhe".
Kyltillä nro 3 tuli -1 (OV): Emäntä muisti vasta liki kyltin kohdalla, että pitäs varmaan jotain tehdäkin. Joten pysähdys, kurkotus tms ja koira ympäri... Pyyteli kyllä sitten koiruudelta anteeksi unohdustaan...
Kyltillä nro 6 tuli -1 (PY): Noks alkoi haistelemaan niitä pissahajuja...Ei onneksi uppoutunut kokonaan hajujen maailmaan.
Kyltillä nro 14 tuli -1 (KONTR): Ilmeisesti Noks vähän haahuili selän takaa kulkiessaan... ?
Eli näistä 9 virhepisteestä oli suoraan emännän virheitä nuo 6vp...
Tuomarin kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli: "Rauhallista osaamista"

Kaipa sitä oikeasti olisi pitänyt olla tyytyväinen tähän kisapäivään, mutta ei vain ollut. Gamin tuloksen takia tuntui, että koko päivä oli pilalla. Ei vain osannut nauttia Nokin onnistumisista... Liekö tuomari mitä ajatellut, kun emäntä hakiessaan Gamin kisakirjaa ja papereita, tuomari totesi hänelle, että "Et kyllä lopeta!!!" Emäntä ei vastannut mitään vaan painui kyynelsilmin pihalle... Vitutti vain niin maan perkuleesti.

Noh, pitänee sitten ajatella niin, että molemmat koirat sitten tulevaisuudessa hommaavat samoista kisoista ne koulutustunnukset... Yhtäaikaa.