Jep. TAAS me käytiin kisailemassa rally-tokoa kertomatta mitään etukäteen... Jotenkin helpompi silleen. Ehkä pitäisi tehdä sama agin suhteen... ? Mitä sitä omia menojaan huutelemaan, näkeehän sitä sitten, kun blogiin päivityksiä tulee, eikös?

Kävimme eilen eli 4.12. Jyväskylässä kisoissa. Emäntä oli alkujaan ilmoittanut myös Gamin kisaan, mutta saatuaan kisakirjeen ja aikataulut kirosi ja pahasti! Alokas luokka oli aamulla, mutta Gamin avoin luokka oli vasta illemmalla! Seitsemän tunnin odottelu!!! Mitään logiikkaa ollut tuossa järjestelyssä, että ylemmät luokat oli tuossa välissä. Ja kyllä. Olivat kisajärjestäjät kyllä huomanneet, että emännällä on kaksi koiraa eri luokissa, mutta sillä ei ollut heille mitään merkitystä. Senkus odottelee sen 7 tuntia...
Emäntä veti siis herneet nenään ja ilmoitti, ettei ole tulossa kummankaan kanssa kisaan! Koska ei todellakaan huvittaisi vanhusta eli Gamia istuttaa autossa/häkissä noin pitkää aikaa! Ei kyllä Nokiakaan, mutta vanhusta varsinkin, joka muutoinkin jo alkaa huonommin tarkenemaan, jonka motivaatio häviää ja joka väsyy pitkistä odotteluista. Rahojahan ei tuollaisen perusteella takaisin saa, mutta emäntä kuulemma voisi myydä/antaa eteenpäin paikkansa, jos vain joku olisi tulossa tilalle. Ja olihan sinne! Emäntä laittoi koirakoulun (jossa siis itse käy treenaamassa) FB-sivulle ilmoituksen mahdollisuudesta päästä parin päivän varoitusajalla kisaan mukaan ja molempiin luokkiin oli heti tulijat tilalle. Loppujen lopuksi emäntä päätyi kuitenkin Nokin kanssa lähtemään kisaan, koska tilalle innokkaasti tuleva "korvaaja" pääsisi kisaan muutoinkin (sairastapauksia...) Ja taisi siellä päästä emännän ilmoituksen siivittämänä myös muutama muukin, kun sairastapauksia tuli enemmänkin... Ja jos tuloksen emäntä sieltä saisi Nokin kanssa, niin jatkossa ei tarvitsisi "pelätä" näin pitkiä odotusaikoja, kun molemmat koiruudet olisivat samassa luokassa.

Noh, me siis lähdettiin sitten eilisaamuna ajelemaan kohti Jyväskylää ja poiketen viikon takaisesta kelistä, keli oli nyt todella hyvä! Kisapaikka meni taas vaihteeksi etsimiseksi... Joskus emäntä on samassa paikassa käyttänyt koiriaan osteopaatilla, eikä silloinkaan löytänyt perille ilman apua (soitto kummille, joka neuvoi...). Nyt emäntä sentään pyöri vain kertaalleen väärällä tontilla ja väärien rakennusten ympäri ja sitten löysi oikealle tontille.

Kisoissa tuomarina oli Tytti Lintenhofer ja hän naureskeli rataantutustumisen yhteydessä, että hän ei ollut aikaisemmin tajunnut kuinka paljon vasemmalle käännöksiä olikaan radan lopussa! Mutta eipä se haitannut, päänupit ei kellään menneet sekaisin ja jokainen taisi selvittää radan.

Emäntä ei kyllä mitenkään hirveästi ollut treenannut Nokin kanssa, vaikka hyvän 2-viikkoissuunnitelman itselleen tekikin. Kahden viikon aikana peräti kolme kertaa treenasi ns ongelmakohtia. Eli juurikin nuo vasemmalle käännökset (takaosan käyttö), sivuaskel, eteentulo jne... Kisoihin mukaan otti koirien mielestä aivan huippua makkaraa (koirille tarkoitettua huom.), kun muisti sitä edelleen olevan pakkasessa. Kisapaikalla sitten vielä kertaili Nokin kanssa liikkeitä, joita radalla oli tiedossa. Kiva, kun on ratapiirros jo ennen kisan alkua näkyvillä!

(Kun klikkaat ratapiirrosta, saat sen suurempana)
_smaller.jpg

Radan alussa Noks ei ehken ollut ihan täysillä mukana, mutta loppuradalla Noks esitti sellaista seuraamista ettei koskaan!!! Siis aivan mahtavaa seuraamista ja mukanaoloa. Emännällä suli sydän, kun Nokin kanssa katselivat toisiaan silmiin samalla edeten radalla eteenpäin. Liekö makkaran tuoksu sormista siivitti koiruuden tuollaiseen seuraamiseen?

Pisteitä kertyi 89/100 eli tätä myöten Nokille tuli koulutustunnus: RTK1 !!! Ja nyt voi kyllä sanoa, että 10 pisteen menetys oli täysin Nokin syytä. Okei, emäntä olisi voinut kyseisen liikkeen uusia, mutta ei viitsinyt. Pääasia, että tuli tulos.
Ja mistä niitä pisteitä meni?
Kyltillä nro 4 tuli -1p. (PY) -> Noks haahuili kiertäessään emännän selän takaa, jonka johdosta "puutteellinen yhteistyö".
Kyltillä nro 6 tuli -10p. (TVÄ, koira istui) -> Tässä Noks aivan oikeasti itse sekoili! Tuli hienosti eteen ja istui siihen. Kun piti siirtyä vasemmalle sivulle, Noks oli ensin menossa oikean kautta, mutta kesken kaiken heikäläisen aivot taisivat kertoa suunnan olevan väärä! Joten peruutti emännän vasemmalle sivulle, mutta samalla talloi emännän varpaille, jonka johdosta emäntä ei vain voinut lähteä kävelemään eteenpäin kompastumatta koiraan. Kun ne koiran töppöset olivat lähteneet emännän varpailta pois, oli koiruuden takamus jo istahtanut maahan, joten "Väärin suoritettu tehtävä". Emäntä ei uusinut, vaikka olisi voinut. Ei sillä niin väliä.
Kyltin nro 3 kohdalle oli kirjoitettu sana: "HIENO!"

Kommenttina arvostelulomakkeen lopussa oli: "Yhteistyöhaluinen osaava koira, jolla erinom.peräpään käyttö. Miellyttävä vähäeleinen ohjaus. RTK1 " Aivan tuollaista kommenttia ei emäntä olisi osannut odottaa, mutta Noks todellakin esitti parhaimpansa! Ja todellakin nykyään Noks osaa nuo vasemmalle käännökset tehdä hienosti ilman istumista. On se kyllä aika yllättävä koiruus. Ihana <3

_smaller.jpg