Perjantaina 17pvä aamulla (klo 9->) napsastiin Nokilta alaluomesta kasvain pois Jynkässä Pekka Halosen toimesta. Emäntä oli aikaa varatessaan varmistanut, että kuka heistä on parhain ko operaatioon ja vastaukseksi sai Pekan. Ja oikeasti! Kun tuota Nokin silmän alaluomea katsoo, ei siitä äkkinäinen edes huomaa, että jotain olisi tehty. Todella siistiä jälkeä!

Leikkaus oli sujunut suunnitelman mukaisesti, eikä komplikaatioita ilmennyt. Ainoa "ongelma" on vain tuo Nokin vaikea herääminen, mutta kun sekin oli tiedossa, toimi eläinlääkäri sen mukaisesti. Ensimmäinen rauhoite annettiin 10kg:n koiran mukaisesti ja se oli näköjään Nokille riittävä (Noks painaa 20,5kg). Eläinlääkärikin sitä ihmetteli...Leikkaukseen laittoivat nukutetta myös vähemmän kuin normaalisti, mutta kuulemma pari kertaa sitä piti lisätä välillä. Olivat sekä eläinlääkäri, että leikkauksessa mukana ollut hoitaja tulleet siihen tulokseen, että Noks on herkkä rauhoitteelle, mutta Propofolille (anestesia-aine) ei vastaavasti ole. Tämä on hyvä tietää jatkossakin. Ja todellakin kuulemma kannattaa jatkossakin muistaa mainita tuosta heräämisestä (joskus mennyt 6-8 tuntia... ) Oli puhetta, että emäntä soittelee klo 12-13 välillä ja kyselee, miten Noks on herännyt? Jos ei ole, niin sitten annettaisiin heräte. Mutta poitsuhan oli jo varsin sirkeä silmäinen ja pirteä, kun emäntä vointia kyseli, joten sai hakea suoraan sitten koiruuden kotiin.

Silmän alaluomessa on vain kaksi (2) tikkiä, jotka itsestään sulavat pois. Tikit ovat todella pieniä, joten ei niitä kyllä huomaa! Tosin eipä haavakaan ole iso ja koiruus on saanut pitää karvansa silmän ympärillä eli niitäkään ei ajeltu pois. Nyt vain kauluria pidettävä, jotta ei pääse itse hankaamaan haavaa ja viikon verran antibioottisilmätippoja. Sitten olisi tämä projekti ohi. Kuulemma tuollainen uudismuodostuma/luomirauhaskasvain on hyvänlaatuinen, joten siinäkin suhteessa saa huokaista helpotuksesta. Toivoa tietty sopii, ettei se enää uusi...

Jotenkin tuntuu, että tämän näyn olisi nähnyt joskus aikaisemminkin??? (Leikattu silmä on tuo vasemman puoleinen edestäpäin katsottuna eli koiran oikea.)

20150717%20%28621x640%29.jpg

On vähän iso tämä kauluri, mutta se vaihtui sitten lopulta pienempään versioon. Eikä hihnalenkillä kauluria pidetä edes päässä...