Juhannus oli ja meni perinteisesti viettäen, toisin sanoen emäntä oli illan töissä juhannusraveissa... Päivällä otettiin rennosti koiruuksien kanssa nauttien/kärvistellen(?) helteestä. On se kumma miten noiden koirien pitää mennä sinne kuumimpaan auringonpaisteeseen makaamaan ja aikansa maattuaan, tulevat tikahtuineina sisään...

juhannusta.jpg

Ennen töihin lähtöä emäntä otti taas dobopallon esiin, pitkäänhän se on taas saanut rauhassa olla... Vähän turhankin pitkään. Pikaiset, mutta tehokkaat treenit, ainakin koirien läähätyksestä päätellen... Nokille niitä perinteisiä harjoituksia; pyörimistä, kurrea, takajaloille nousemista, istu-maahan siirtymisiä, pelkästään istumista tahi seisomista ei Noks olis millään malttanut, vaan koko ajan olisi pitänyt jotain tehdä pallon päällä...
Gamin kanssa pääasiassa istumista, mutta vähän yritettiin myös seisontaa. Istu-maahan siirtymiset menivät Gamilla hienosti, niitä se uskaltaa tehdä!

Lauantaina aamupäivällä oli sen verran kuuma ilma, että emäntä ajatteli tehdä vain lyhyen lenkin, mutta Gami oli toista mieltä. Herra päättäväisesti lähti polun haarasta vasemmalle, kun emäntä oli suunnitellut menevänsä suoraan kotiin päin... Noh, seurattiin Gamia ja siellähän heikä onnellisena loikki pitkin mustikkamättäitä yrittäen samalla bongata mahdollisia kypsiä marjoja. Ehkä pari sieltä löysikin, mutta kyllä voi sanoa, että vielä tuli olemaan köyhä saalis siltä saralta.

IMG-20160625-WA0001.jpg-1.jpg

Ja vielä vähän myöhemmin otettiin vähän rally-tokoa Gamin kanssa, mutta pääsi Nokikin samoja hommia tekemään. On kyllä koirissa eroa! Gami on sellainen rauhallinen, keskittyy asiaan, mutta myös herkästi ottaa itseensä. Noks tekee tätä(kin) hommaa suurella innolla, välillä vähän höseltäen, mutta oikeasti sekin osaa! Gamilla kuitenkin on pitkä tokotausta, Nokilla ei sitä ollenkaan, mutta niin vain se poitsu tekee samat tehtävät kuin mitä Gamikin. Paria asiaa pitäisi vain vahvistaa lisää, liikkeestä maahanmenoa ja sivulta eteentuloa, mutta niissä ei kyllä pitkään menisi, kun ne oppisi.

Sunnuntaina pääsi Gami vihdoin ja viimein emännän hierottavaksi! Pidemmän aikaa jo pitänyt, mutta aina se on vain jäänyt. Nyt oli oikeastaan lievä "pakko", koska emäntä huomasi Gamin alkavan pikkuhiljaa taas oireilevan jalkaansa eli epäpuhtaus oli tullut liikkeisiin mukaan. Ja kyllähän se uketsu jumissa osasi olla! Selkä tuli nyt varsin hartaudella hierottua, kuten myös oikea etujalka. Pitää kyllä jossain vaiheessa saada Gami osteopaatille tai ihan ammatikseen hierovalle ihmiselle... Siellä on oikealla puolella viimeisen kylkiluun takana kireä kohta (ollut jo pidempään), eikä emäntä saa sitä hierottua auki. Mutta onneksi tämä emännänkin hieronta nyt auttoi ja liikkuminen muuttui puhtaammaksi.