Emännällä alkoi loma, joten loman alkajaisiksi pääsi Noks keskiviikkona 21.pvä agitreeneihin pitkästä aikaa! Onhan niistä edellisistä treeneistä näköjään kulunut aikaa jo kuusi (6) viikkoa.... Eli suunta oli illalla Kurkimäkeen Viiksi-areenalle ja siellä Harrin oppiin.

Noks ei ollut mikään "idiootti", vaikka niin olisi voinut epäillä. Oli innokas, mutta malttoi kuitenkin keskittyä ja tehdä hommia. Ja ne puomin kontaktit!!! Voi mieletön miten huiput ne olivat! Ei voinut kuin ihastella...

_full.jpg

Emäntää vähän arvelutti tuo pujottelun ja putken noin läheinen yhteiselo, mutta kuulemma sellaisiakin on ollut, jos ei kisoissa, niin ainakin treeneissä... Ensimmäisellä kerralla kyseiseen kohtaan mentäessämme, Noks meni pujottelun väärään väliin vain, koska emäntä lähetti liian kaukaa Nokin pujotteluun. Askel-puolitoista eteenpäin, niin Noks löytyi oikeasta kohdasta pujottelun sisäänmenosta. Ei mennyt kertaakaan putkeen!

Eli miten rata tehtiin? Ei kohta kohdalta, mutta ehken ne tärkeimmät huomiot. Nro 2:n jälkeen persjättö, lähetys putkeen (4), huolellinen lähetys nro 5 putkeen (koiran oltava lukinnut ko putki), vastaanottovalssilla nro 6. Niisto nro 7, huolellinen lähetys kepeille (9), poispäinkääntö putkeen (10). Pieni veto nrolle 15 mentäessä, lähetys takaakiertoon nro 17. (Pituus mentiin sen oikealta puolelta). Kunnollinen veto mentäessä hypylle nro 20, takaakierto-persjättö nrolla 21, Nron 23 jälkeen persjättö ja sitten nron 24 jälkeen valssi. Ja olikohan se vippaus nrolle 27...?

Nokin kanssa treenattiin lisäksi takaakiertoon lähetystä kauempaa (nrolla 17), jotta emäntä saisi suoremman linjan pituudelle. Eli pyrittiin lähettämään suht keinun vierestä takaakiertoon. Onnistui parin kerran jälkeen. A-esteen kontaktia pariin otteeseen kertailtiin, vaikka joka kerta sen ottikin. Viimeinen rataveto oli tarkoitus tehdä nollana ja tähän emäntä totesi, ettei onnistu... Ja niinhän siinä kävi, että putkelle nro 5 mentäessä emäntä oli vähän liian edellä, joten kun emäntä kääntyi putken suulta vasemmalle valmiiksi seuraavalle esteelle, löytyikin Noks pujottelulta. Ei ollut Noki ehtinyt putkea lukitsemaan, joten kääntyi emännän mukana... Käsky tuli ottaa alusta uudestaan ja sen jälkeen tehtiinkin rata puhtaana läpi.  "Lahjattomat treenaa" oli Harrin kommenti yhdessä vaiheessa, kun emäntä ja Noks saivat onnistuneen radan tehtyä suht heti treenien alussa, mutta kyllähän sitä treenattavaa aina löytyy, vaikka rata onnistuisikin!

Näissä treeneissä Harri nyt videoi Nokin A-esteeltä tulon. Viimeksi on videota otettu vuonna 2014 (26.11.), jolloin Noks teki vielä pysäytyskontaktin ko esteellä. Silloin emännän silmät aukenivat ja kontakti muuttui juoksukontaktiksi, koska selän asento ei todellakaan ollut mikään "terveellinen". Joten tässä alla nyt editoituina rinnakkain Harrin toimesta vuoden 2014 pysäytyskontakti ja nyt näiden treenien juoksukontakti. On niissä eroa!

Nokin%20A-este%202014%20ja%202016.mp4?im 
Videoiden kuvaus&editointi: Harri Katainen / ProPerro