Juuh... taas vähän jälkijunassa päivitykset... Mutta parempi myöhään kuin ei ollenkaan!

Eli päivityksen aiheena nyt keskiviikon 5.10. agitreenit ja tämän jälkeen tuleekin sitten agitreeneistä taukoa, joten sen myötä myös treenipäivityksistä taukoa. Myöskään ohjattuja rallytreenejä ei nyt toistaiseksi ole, joten nekin menevät päivityksen osalta jäähylle ellei emäntä itse saa kotona aikaiseksi treenailla... Toistaiseksi ainakin varsin huonolla menestyksellä.

Mutta nyt aiheeseen eli treeneihin.
Kyseisen viikon treeneissä oli vauhtia ja takaakiertoja! Ja koska viime kerralla kepit eivät ottaneet onnistuakseen avoimesta kulmasta, halusi emäntä niitä nyt näissä treeneissä treenata, joten ensimmäisellä kierroksella rataa muutettiin Nokille niin, että myös hypyltä nro 12 mentiin kepeille (avoin kulma) ja sitten jatkettiin vasta nrolle 13. Sama kulmahan tuli jo mentäessä hypyltä nro 4 kepeille. Ja tiedättekö? Ei niin mitään ongelmaa keppien suhteen! Hyppien keikkuen meni aivan oikein... joten seuraavalla kerralla rata mentiin niin kuin ratapiirros sen kertoo...
vko40.jpg

Ja mites rata meni? Nro 2 päällejuoksulla, nro 4 takaakierto + vastaanottovalssi ja vienti kepeille. Välistäveto 6-7. Persjättö nron 9 jälkeen. Nrolle 14 mentäessä piti katse ja juoksusuunta suunnata tiukasti kohti hyppyä nro 2, koska JOS vähänkin vilkaisi oikealle olkansa yli katsoakseen missä koira, oli koira hypyn nro 14 väärällä puolella... Tätä piti muutamaan otteeseen ottaa ja harjoitella, kun ei emäntä vain osannut olla kurkkimatta... Se on niin pirun herkkä aina välistä tuo Noks emännän katseen/pään kääntämisen suhteen. Putken nro 19 jälkeen emäntä teki persjätön, kuten myös hypyn nro 20 jälkeen. Muistaaksemme vastaanottovalssilla nro 22, kuten myös nro 25.
Nyt ei kyllä tullut kerrottua ihan joka kohtaa ohjauksellisesti, koska loppujen lopuksi varsin yksinkertainen rata. Emännälle tosiaan tuotti suurinta ongelmaa tuo 13-14 väli, koska siinä aina tuppasi kurkkimaan olkansa yli. Lisäksi sai/joutui harjoittelemaan suoraan juoksemista mm. 11-12 välissä. Turha siinä on tehdä mitään hirveitä mutkia, vaan menee vain suoraan ja koira kyllä tulee mukana.

Nämä olivat varsin antoisat treenit emännälle. Varsin hyvillä mielin emäntä lähti koirinensa treeneistä pois.