Keskiviikon treeneissä radat oli Jan Egil Eiden sekä Mika Moilasen tahtiin rakennettuja, jotta pääsi vähän testaamaan kyseisten henkilöiden tekemiä ratoja ennen SM-kisoja. Emäntä valitsi radan, jossa oli kontaktit tarjolla ja kyseisellä radalla oli 1- 15 pätkä suoraan kuulemma Jan Egil Eidenin radalta. Sanoisko, että olipas mielenkiintoista, mutta ei mahdotonta! Nro 3 ei meillä onnistunut ollenkaan sillä tavalla kuin mitä oli suositeltu (sylivekki-kö-se-nyt-oli? + jaakotus), koska me ei vain osata kyseistä ohjauskuviota! Joten emäntä teki siihen pakkovalssin, jolloin Noks kiersi pidemmän linjan kautta putkeen. Näin jälkikäteen tuli mieleen, että olisiko siihen voinut tehdä niisto-sokkarin??? Ei tiedä... Ei tullut treeneissä mieleen. Tosin veikkaamme, että ei. Muutoinpa radalla ei kyllä ongelmakohtia paljoa ollut, kun vain malttoi huolellisesti koiruuden viedä esteeltä toiselle. Keinun kontaktit otti joka kerralla hyvin, A-esteen taisi ensimmäisellä kerralla ottaa juuri ja juuri, mutta muut kerrat olivat jo hyviä. Puomi? Siinä olikin tarkoitus emännällä katsoa, että missä mennään ja onko viime kertainen havainto paikkansa pitävä? Ensimmäisellä kierroksella emäntä "normaaliin" ääneen puomin puolessa välissä käskytti "Noks, ota"... Ei vaikutusta. Toisella kerralla vähän topakampi käsky ja silloin löytyi Nokille jarrut ja kontakti. Lisähavainto oli, että jos emäntä antaa Nokin mennä ensin yksinään puomille ja alastuloon asti ja sitten vasta ampaisee itse Nokin ohi, niin hienosti otti silloin kontaktin. Tosin tässäkin siis vaadittiin se, että puolessa välissä tuli Ota -käsky. Mutta nyt tiedetään mitä vielä treenataan ennen SM-kisoja!

vko23_2015.jpg

Oikeastaan ihan hyvillä mielin lähdetään katsomaan isoihin kisoihin millä tasolla on osaamisemme. Ja kuten kouluttajamme Harri sanoi, niin tärkeintä on saada emännän oma pääkoppansa kuntoon, jotta ei hermoile turhia. Koska, kun emäntä ei hermoile, ei Noks hermoile ja silloin olemme sillä omalla hyvällä tasollamme. Eli kaikki sujuu...

Nämä olivatkin meidän viimeiset treenit ennen kesää. Ensi viikolla emme viitsi treeneihin mennä, koska silloin tulee agia ihan enemmän kanssa SM-kisojen myötä, perjantaina kaksi kisaa, lauantaina joukkue ja sunnuntaina karsinta ja toivottavasti tietty myös finaalirata!