Viikonloppuna oli Päivikki Partisen (JAT) agilitykoulutusta tarjolla. Emäntä oli Gamin ilmoittanut näihin koulutuksiin jo siinä vaiheessa, kun ei ollut mitään varmaa tietoa, että toimiiko Gami vai ei? Ts. tyyliin "se ei ota jos ei annakaan... " ;-) Noh, koiruushan oli alkanut nyt emännänkin kanssa toimimaan, joten luottavaisin mielin menimme koulutuksiin :)

Lauantaina pääsääntöisesti tutustuimme erilaisiin ohjaustapoihin ja hivenen ehdimme niitä koirinemme kokeillakin, mutta sunnuntaina pääsimme kunnolla tositoimiin.  Jos lauantaina satoi milloin enemmän, milloin vähemmän ja oli viileää, niin sunnuntai oli aivan päinvastoin! Aurinko paistoi ja oli kuuma! Kaikesta huolimatta Gami toimi molempina päivinä todella hyvin. Se oli innokas ja ilmoitti sen varsin reippaasti omalla äänellään :) Antaa pojan haukkua louskuttaa, jos se sillä itselleen kierroksia saa otettua ;-)

Koulutuksessa tuli todettua, että persjätöt toimivat Gamilla edelleen todella hyvin! Ei turhia kaarroksia ja vauhtikin säilyy. Persjättöjähän me Gamin kanssa ollaankin eniten harjoiteltu ja käytetty... Turhaa on Gamille tarjoilla mitään "hienouksia", joita voi nopeilla koirilla käyttää, kun jos itse ohjaaja pysähtyy, niin silloin pysähtyy myös koiran vauhtikin... Ei se aina ole niin yksinkertaista ;-) Slaidaukset onnistuivat yllättävän hyvin, vaikka emäntä niitä epäilikin. Gami yllätti tuossa emäntänsä totaalisesti :) Emännän vain itsensä pitää  muistaa, että se on koiran puoleinen käsi, joka näyttää! Välistävedot menivätkin sitten jo emännän sekoillessa omiin kinttuihinsa :-p Muistettavaakin emännälle tuli: puomin alastulon kontaktilla on juostava loppuun asti ennen pysähdystä! Muutoin tulee Gami reippaasti yli... Varsinkin nyt, kun koiruudella oli vauhtia :) Pujottelua pitää yrittää saada reippaammaksi ja harjoiteltava sitä, että emäntä juoksee vieressä (lilliputtiaskelin), kun aina ei ole mahdollista vedättää edestäpäin... Ja tosiaan, jos koiran laittaa kiertämään esteen, se on se koiran puoleinen käsi, joka ohjaa....

Emäntä onnistui löytämään juuri ennen koulutuksia kaipaamansa aktivointipallon nettikaupasta ja saamaan sen jo käsiinsäkin :) Kissojen ja koirien kanssa tuli Kuopion kaupoista tuota palloa etsittyä, mutta ei... Vahingossa sattui sitten löytymään linkki tallitassut.com -nettikauppaan, jossa ko. palloa olikin! Varsin ystävällistä palvelua löytyi puhelimen toisesta päästä, kun emäntä sinne soitteli keskiviikkona töiden jälkeen. Voimme vain suositella ko. nettikauppaa!

Gami tykkäsi pallosta todella paljon! Koulutuksessa emäntä pääsääntöisesti ko. pallolla Gamin palkkasi, mutta välillä heittikin vinkupallon palkaksi. Kiireellä piti kyllä pallot vaihtaa, kun Gami yritti niin hartaasti saada sen vinkupallon sisältä kaivettua lihapullaa... Ei ilmeisesti heti tajunnut, että väärä pallo tuli? Suosiolla sitten loppuosa koulutuksesta mentiin aktivointipallon (+lihapullan) voimin ;-)

Sunnuntai-iltasella pääsi Gami emännän hierottavaksi. Eipä kyllä emäntä edes muista milloin viimeksi on itse Gamin kunnolla hieronut? Yleensä ollut joku muu... Ei tuntunut olevan uketsussa jumi- eikä kipupaikkoja ja hyvin antoi lopussa jalkansakin venytellä :)