Vaiko vain vähän liiankin innokas kaveri treenaamaan niin, ettei järki kulje yhtä matkaa? Kyseessä siis Noks....

Emäntä aloitteli eilen siis dobotreeniä Nokin kanssa, Gami sai edelleen pitää huilipäivää edellispäivän hieronnan johdosta. Pallo kannettu olkkariin, pöytä siirretty syrjään ja makupalat taskussa... Pallo oli emännällä käsissä vielä pystysuunnassa, koska oli juuri sen nostanut nojatuolin päältä ja asettamassa sitä lappeelleen maton päälle. (toim.huom. nojatuoliin on hyvä pallo laittaa, jos tulee keskeytys, koska silloin se ei ole lattialla tyrkyllä ja on sen verran korkealla, että koirat ei siihen tarjoudu)
Noh, eipä emäntä arvannut Nokin ajatuksia. Sen, että oli saanut sen pallon nostettua pystysuunnassa lattiaa vasten, loikkasi Noks emännän käsien välistä pallon päälle!!! Ei siinä ehtinyt mitään tekemään estääkseen moista hölmöilyä... Todettava on, että varmasti olisi Noks siellä pallon päällä pysynytkin, jos vain emännällä olisi ollut pallo tiukasti käsissä. Ei se kaatunut, mutta heilui, joten emännän sylin kautta päätyi koiruus takaisin lattialle. Tiukka käsky, jotta malttoi nyt oikeaa hetkeä odottaa..

Ja kun luvan sai tulla, nyt oikeassa asennossa olevan pallon päälle, niin sitähän tultiin vauhdilla! Kylläpä oli Nokilla intoa ja tarmoa! Liekö makupalat olivat sen mielestä aivan huippuja, vai muutoinko vain oli niin intoa täynnä? Emäntä oli ostanut agilityn SM-kisoista puolikosteita nappuloita makupaloiksi (Platinum, kana) ja todeta täytyy, että molemmat koirat tykkää! Lihaa noissa on paljon (väh. 70%) ja helppo sormien välissä pistää nappula puoliksi. Jos jostain syystä raakaruokinnasta siirryttäisiin nappuloihin, niin merkki tulisi olemaan tuo.

Pallon päällä tuntui, että Nokilla oli kiire! Se pukkasi ihan heikäläisellä hien pintaan ainakin läähätyksestä päätellen. Touhottaja... Ei olisi millään malttanut vain istua paikoillaan, vaan emäntä joutui siinä rauhoittelemaan ja silittelemään koiruutta, jossa pysyisi aloillaan. Koko ajan olisi ollut kaikkea muuta tarjolla Nokin suunnalta. Mutta pakko oli välillä malttaa vain olla.
Pallon päällä tehtiin taas istumista (jotta rauhoittuisi heti alkuun), seisomista, pyörimistä molempiin suuntiin, tassujen antoa sekä istuen, että seisoen, istu-maahan siirtymisiä, kurrea sekä takajaloille nousemista (ilman tukea).  Todeta täytyy, että tuolla koiralla on kyllä lihaksia ja tasapainoa!!! Pikaiset treenit pallon päällä, reilu 15min, mutta olivat varsin tehokkaat. Sekä alussa, ennen pallolle siirtymistä, että treenin jälkeen, oli normaalit venytykset suuntaan ja toiseen. Tällä kertaa Noks ei edes kuperkeikkaa heittänyt, kun etujalkojen välistä kurkotti makupalaa ottamaan masun alta... Kertaalleen on siis tällainenkin kämmi käynyt, kun koiruus vähän liian innokkaasti kurkotteli masunsa alle...