Kouluttajamme Sanna oli kuulemma ajatellut juuri emäntää ja Nokia suunnitellessaan tätä treeniä (ke 9.3.). Tosin rata antaa mahdollisesti myös vähän viitteitä siitä, että millaisia ratoja voisi olla tiedossa agilityn MM-karsinnoissa (me emme ole sinne menossa!), koska rata on tuomari Anne Viitasen käsialaa... Emäntä oli varsin onnellinen, kun näki tiedossa olevan putki-A -erottelun.

Treenit aloitettiin ensin sellaisesta kohdin, jota koirakko piti mahdollisesti itselleen vaikeimpana. Emäntäkin päätyi Nokin kanssa alkuun treenaamaan vientiä hypyltä nro 5 putkeen nro 6... Tämä toteutettiin lopulta flipillä, koska kokeilun jälkeen emäntä totesi, että valssi valuu....Joten flippi oli yksinkertaisesti parhain vaihtoehto. Lisäksi otettiin putki-A -erottelua ensin viemällä hypyn kautta putkeen ja sen jälkeen uusiksi hypyn kautta A-esteelle (ei siis mitään tiettyä ratapätkää). Ensimmäillä kerralla Noks painelti putkeen, kun olisi pitänyt mennä A:lle. Tuli huomautus, että emännän pitäisi aikaisemmin ilmoittaa koiralle, että minne mennä. Nyt kertoi vasta hypyn jälkeen... Otti uusiksi ja kertoi hypyn kohdalla, jolloin vähän paremmin osasi mennä suoraan A-esteelle. Kun kertoi todellakin ajoissa eli juuri ennen hyppyä, ei Noks arponut yhtään vaan meni suoraan A:lle. Eli nyt pitäisi emännän todellakin saada ajoitus kohdilleen tuossa erottelussa, jotta koiruuden ei tarvitsisi kyseenalaistaa suoritettavaa estettä...

Ratapiirros suuntaa antava!
vko10.jpg

Eli suositeltavaa oli tehdä flippi kohtaan 5-6, persjättö nron 7 jälkeen ja lähetys kepeille. Alkuun emäntä kiirehti liikaa edelle putkelle (9) viennissä, joten Noks meni puomille. Kun malttoi odottaa koiran kepeiltä kunnolla matkaan, sai koiruuden putkeen. Seuraavaksi emäntä leijeröidessään puomia, päätyi liian edelle, joten putkesta tultuaan Noks kääntyi emäntää päin ja meni hypyn nro 10 ohi. Joten tässäkin kohdin piti malttaa odottaa putken suun luona koiran putkesta tuloa ja sitten vasta kunnolla käskyttää hypylle, niin ei ollut mitään ongelmia. Puomille (17) mentäessä persjättö hypyn nro 16 jälkeen. Nro 23-24 meni nyt ihan normaalisti kääntämällä ja vastaanottovalssilla (24). Ennen hyppyä nro 25 ajoissa se käskytys A-esteelle!  Ratatreeni lopetettiin Nokin kanssa A:lle, vaikka normaalisti se olisi vielä jatkunut eteenpäin. Mutta tässä kohdin oli hyvä palkata. Aivan lopuksi otettiin vielä muutaman kerran puomin kontaktia, jotka menivät hyvin, mutta Noks näytti väsähtävän varsin hyvin... Pisti vähän kouluttajaakin ihmettelemään moinen väsähtäminen... Tosin jaksoi se sitten taas ulkona ampaista vinkupallon perään, kun se on se perinteinen palkka aina radan jälkeen.