Maanantaina oli sitten viimeinen kerta dobokurssia. Treenit kyllä jatkuu kotosalla aivan varmastikin ja mahdollisesti joskus uudella jatkokurssilla, jahka vain sopivaan aikaan ko kurssi sattuu olemaan.

Alkuun otettiin taas tasapainotyynyillä samalla tapaa kuin viimeksikin, eli etujalat omalla tyynyllään ja takajalat omallaan. Ja ääntähän välillä Nokilla riitti kitisemisen muodossa, kun ei aina joku jalka löytänyt tietään sinne tyynylle, mutta aivan hirveä yritys oli! Puolipallojakin olisi ollut mahdollista taas kokeilla, mutta tyylikkäästi me ne taas ohitettiin... Kun kotosalla ei niitä ole, eikä varmaan hommata, niin ei sitten ole viitsinyt niillä opetella. Hölmöä kyllä, tiedetään.

Puolessa välissä tuntia siirryttiin sitten pallolle. Oman aikansa Noks teki siinä yksinään töitä (istumiset, maahanmenot, pyörimiset jne... ) ja sitten joutui jo emäntäkin töihin! Vatsalihakset saivat kyytiä varsin reippaasti, mutta myös reisilihakset, kun harjoiteltiin liikettä nimeltään "kukkulan kuningas". Tässä koiruus oli yksin pallon päällä ja emäntä teki vatsalihasliikkeitä samalla pitäen reisillään pallosta kiinni. (kuvia liikkeistä löytyy sivulta www.dobo.fi ) Seuraavaksi olikin sitten vuorossa lankutus... Tässä koira seisoi etujalat pallon päällä toisella puolen palloa, kun emäntä oli toisella puolella. Emännän tehtävänä oli pitää pallosta kiinni käsillään, viedä jalat suoraksi taakse ja ns lankuttaa itsensä. Eikä tässä vielä kaikki. Polven nostot kohti palloa, samalla pitäen huoli, että lankutusasento säilyy... Tehokasta? Kyllä!!!

Harmi sinänsä, että kurssi loppui. Siellä oli oikeasti kivaa!