Sunnuntaina oli Pohjois-Savon Piirinmestaruuskisat agilityn merkeissä. Kisat olivat oman seuramme järjestämät ja sääkin suosi tällä kertaa, verrattuna edelliseen kertaan - silloin tuli siis vettä taivaan täydeltä ja kenttä kylpi vedessä. Tällä kertaa sunnuntaiksi sopivasti keli edes hivenen viileni, mutta piteli poutaa koko ajan. Eli Gamille oikein ihanteellinen kisakeli

Ensimmäisenä oli vuorossa hyppyrata. Pitkästä aikaa, ja varmaan monelle yllätyksenä, emäntä jättikin koiruuden lähtöön   Ei siis perinteisesti lentävää lähtöä yhtäaikaa koiran kanssa, vaan todellakin jätti sen taakseen. Ja kun vain koiraan luottaa ja sen on saanut oikeaan vireeseen, niin eihän nuo jättämiset mitään ongelmia aiheuta  Rata alkoi vauhdikkaasti ja Gamilla oli intoa suorittaa tehtävää, kunnes emäntä teki totaalisen virheen. Emäntä unohti tehdä valssin suunnittelemassaan paikassa ennen pujotteluun vientiä, joten pujotteluun sisäänmeno ei onnistunutkaan. Emäntä oli täysin koiran väärällä puolella...  Gami meni väärään väliin ja tajuamattaan emäntä päästi suustaan parahduksen - harmistumisesta. Jep. Gami tuli pujottelulta pois, mutta oli taas maansa myyneen näköinen. Vauhti loppui sen siliätien ja aikaa kului... Uudestaan pujotteluun vienti onnistui oikein ja emäntä sai tsempattua siinä pujottelun aikana Gamia parempaan vireeseen ja jatkoi tsemppaamista vielä myöhemminkin. Ja vauhtiahan tuli lisää, lopussa jo varsin kiitettävästi! Harmillisesti vain radalla paloi aikaa 7,97s yli ihanneajan ja matkaan napsahti tuo 5 vp pujottelulta.

Agiradalla emäntä taaskin jätti koiruuden lähtöön, kun alku oli suunnilleen samanlainen kuin hyppyradallakin. Tälläkin radalla Gamilla oli vauhtia ja tekemisen halua. Keinulla hivenen hidasteltiin, mutta sekin oli jo pienempää kuin muulloin. Vastaavanlainen pujotteluun vienti, kuin hyppyradalla, onnistui nyt oikein hyvin ja pujottelu oli vauhdikas (emäntä muisti pitää kätensä alempana) . Toiseksi viimeisenä esteenä oli puomi, jossa Gamilla oli sen verran enemmän vauhtia, että leiskautettiin alasmenokontakti yli!  Joten tervetuloa taas 5 vp ja himpun verran (3,84s)yliaikaa. Näiden kahden radan yhteistuloksella (21,81vp) oli Gami Piirinmestaruuskisassa sijalla 5. 

Jouduimme näin ollen heittämään hyvästit vuoden kirjahyllymme päällä olleelle kiertopokaalille viime vuoden voitosta   Mutta rehellisesti sanoen, emäntä oli oikein tyytyväinen Gamin suorituksiin ja innostukseen, vaikka välillä näyttikin taas kaikki loppuvan. Lisäksi tavoitteena oli, että saadaan tulokset molemmilta radoilta ja se me tehtiin   Kyllähän emäntä mielessään pyöritteli sitä, että JOS ei olisi tullutkaan tehtyä virhettä pujotteluun viennissä, niin miten sitten olisi tullut käymään? Ylimääräinen 5vp olisi jäänyt pois, kuten myös useampi yliaikasekunti. Harmillisesti ei nyt tälläkään kertaa ollut videokamera mukana, josta olisi voinut tarkistaa ajanmenetystä pujottelulla. Tai toisaalta voi olla onnikin, ettei sitä ollut mukana... Mutta se me tiedetään, että mahiksia voittoon ei ollut millään, mutta olisiko ollut sitten edes pronssille? Tuskin...

Oikeasti emäntä oli onnellinen siitä, että Outi ja pitcol Hallir Varkaudesta saivat pokaalin matkaansa voitettuaan maxien mestaruuden. Onnittelut heille!