Emännällä oli viikon loma, eikä tietty sen aikana saanut aikaiseksi mitään tänne kirjoiteltua... Mutta eipä pahemmin kyllä mitään kirjoiteltavaa olekaan ollut, ollaan vaan nautittu olostamme!

Lauantaina 4pvä, jo ennen "virallista" lomaa, käveltiin suht umpihangessa ns "kauriiden jälki"-lenkki (reilu 5 km), josta emäntä on tainunna joskus aikaisemminkin jo mainita... Oli siis lenkin polut menneet umpeen, joten peltojen osalta ne tallattiin uusiksi, kuten myös metsän puolella. Sitä lunta oli nimittäin yhdessä vaiheessa tullut vähän enempikin, kuten muutamaa päivää (28.2.) aikaisemmin otettu kuva kertoo. Onneksi metsässä ei ihan noin paljoa lunta ollut!!!

Koiruuksilta hävisi pallo pellolle, sitä yrittivät etsiä... Ei löytynyt. (28.2.)_smaller.jpg

Sunnuntaina 5pvä emäntä sai kaivettua lumikengät (!!!) varastosta pitkästä aikaa, liekö mennyt pari vuotta viime käytöstä vaiko enemmän??? Joten lähdettiin nauttimaan mahtavasta auringonpaisteesta kulkemalla peltoja pitkin. Reissuun hurahti reilu 2 tuntia, mutta kiirettä ei kyllä pidettykään. Ja pienen pienet makupalat oli koiruuksille matkassa, sekä vettä mukana, joten retkeilyn kannalta tämä otettiin. Ja nautittiin vain mahtavasta kelistä! (matkaa kertyi noin 6,5 km)
(kuvan saa suurempana klikkaamalla sitä)
_smaller.jpg

Heti seuraavana päivänä (ma 6.3.) otettiin lumikenkäily uusiksi, mutta tällä kertaa retki "päätyi" emännän äidin kotipihalle grillille makkaran paistoon. Tälläkin reissulla kuljettiin peltoja pitkin, mutta sitten emäntä yritti suunnistaa metsän ja kännykän kartan avulla oikeaan suuntaan, niin tuli vähän turhaan ylimääräistä kierrosta, kun ei päätynytkään heti sinne minne piti. Metsässä on kaksi lampea ja emäntä katsoi kännykästä koko ajan ensimmäisen lammen paikan väärin, joten lipsahdettiin vähän pidemmälle lenkille, kun kierrettiinkin se toinen, kauempana oleva lampi. Tämä oli oikeasti rankka reissu Gamille (matkaa kertyi n.5km, josta noin 1,5km upottavaa lunta metsässä), joten autokyydillä palattiin sitten kotia... Tällä reissulla pisti emäntää vähän kyllä ihmettelemään pellolla ja suht lähellä emännän äidin kotia olevat jäljet, jossa menivät tien yli. Ne paljastuivat ilveksen jäljiksi! Eipä ole emäntä niitä koskaan ennen tällä alueella nähnyt...

_smaller.jpg

Sitten saivatkin koiruudet vähän enemmän vetää henkeä lumikenkäilyn suhteen, kun emännällä oli muuta hommaa. Seuraavan kerran ehdittiin vasta lauantaina 11pvä menemään uudestaan. Nyt otti emäntä itselleen vettä ja koiruuksille energiajuomaa sekä pienet välipalat mukaan ja otettiin tämäkin reissu retkeilyn kannalta. Reilu kaksi tuntia meni tälläkin reissulla peltoja pitkin kulkiessa (alussa vain tieltä metsän läpi pellolle), mutta kiirettä ei nytkään pidetty, katseltiin rauhassa maisemia ja pidettiin evästauko ennen kääntymistä takaisin. (matkaa kertyi noin 6,5km)

_smaller.jpg

Vaikka aurinko oli paistanut, niin yllättävän hyvin kantoi koiria hanki! Myös emäntää. Välillä kyllä hupsahti vähän syvemmälle, mutta ei paljoa. Ja koiruudet näköjään osasivat mennä varsin hipsutellen, jotteivat hupsahtaneet... Tosin loppupäässä, ennen kuin käännyttiin kulkemaan samoja jälkiä takaisin, iski Nokiin hepuli... Gami ei oikein innostunut.
(kuvan saa suurempana klikkaamalla sitä)

_smaller.jpg

Ei voi kyllä valittaa lomasäästä!!! Aivan huippu!
Tämän lenkin jälkeen Gami pääsi emännän hierottavaksi. Kuitenkin sen verran rankkoja reissuja nuo lumikenkäilyt olleet, joten koiruus kyllä nyt sen hieronnan ansaitsi. Hieronnan aikana Gami kuorsaisi välillä antaumuksella, mutta ilmoitteli kyllä myös kipeistä kohdistaan. Kyljet olivat taas jumissa, kylkiluiden välit. Ehkäpä nyt on taas hengitys helpompaa, kun kiristys sieltä hellitti? Toivottavasti. Ainakin koiruus lähti hieronnasta tanssahdellen pois!

Ja eilen pääsi sitten Noki vuorostaan hierottavaksi. Heikäläisellä ei kyllä sellaisia jumeja ollut, kuin mitä Gamilla oli. Varsin oli vetreää poikaa, yllättävän vetreä!

"KYLLÄ! Se loppui nyt! EN hiero enää..." Noks meinasi olla vain vähän erimieltä....
_smaller.jpg