Kisojen jälkeen Noks pääsikin osteopaatille, koska Johanna Mankinen oli taas tullut koiruuksia hoitamaan Kurkimäkeen. Ja jotta käynti ei tulisi olemaan täysin turha, onnistui emäntä niin hyvin leikkiessään Nokin kanssa perjantaina sisällä kotona, että koiruus törmäsi onneksi suht hiljaisella vauhdilla kylki edellä seinän päätyyn. Tämän nähdessään emäntä arvasi, että pakostahan tämä jotain aiheuttaa kroppaan! Jos se pienen pieni hipaisu aikoinaan Jyväskylän kisoissa emännän jalkaan aiheutti Nokille sen, että keuhkot jäivät uloshengitystilaan, niin kyllä se tämäkin törmäys jotain teki, aivan varmasti! Tapahtuman jälkeen emäntä otti Nokin eteensä kyljelleen ja kyllä. Näytti siltä, että kylkiluut pullottivat enemmän ulospäin kuin normaalisti… Koiruus ei kyllä (tässäkään) törmäyksessä mitään älähtänyt, saati mitenkään oireillut.

Muutapa vikaa ei Johannan hoidossa koiruudesta sitten löytynytkään, vain nuo kyljet. ”Oik. puolella kylkiluut 8-10 liike rajoittunut ja rintarangan oik. puoli TL-välin liikerajoitus sekä alimpien nikamien liike rajoittunut.” Kyljet ovat nyt näköjään olleet kovilla Nokilla, koska vähän sama ”vika” oli tullut myös marraskuussa (Jyväskylän kisojen lisäksi), kun Noks liukastui ja nitkautti itsensä sivusuuntaan… Johanna onneksi sai kyljet taas kuntoon ja normaaliin olotilaan.

Hoidon päätteeksi todettiinkin Johannan kanssa, että pitihän se jotain vaivaa koiruudelle hommata, jotta ei olisi ollut ihan hukkareissu (vitsi… )

Mutta mitä taas opimme? Ainakin emäntä on aikojen saatossa oppinut kantapään kautta, että:

A) koiralle EI saa heittää mitään pään yläpuolelle.
Vuoden 2007 lopussa oli emäntä heittänyt Gamille tällä tapaa lumipallon korkealle pään yläpuolelle sillä seurauksella, että koiruus laskeutui maahan suorin jaloin takajaloilleen. Gami oli siis loikannut suoraan ylöspäin pallon perässä ja kun vihdoin tuli takaisin maahan, nitkautti selkänsä oikealle. Ja tämän jälkeenhän tuli pitkä kuntoutusprojekti, kun Gamilla oli molemmat SI-nivelet menneet lukkoon sekä lantio vinoon ja ajan saatossa oli takaosan lihakset hävinneet väärän liikeradan johdosta.

ja B) Koiralle EI saa sisällä heittää mitään lelua! Varsinkin jos alla on liukkaat lattiat… Ne töppöset eivät vain pidä. Olkoonkin, että se lelu olisi lentänyt matolle, kuten nytkin oli, mutta se ei mitään auta, jos koiruus juoksee maton sivusta ja lyö jarrut pohjaan liukkaalla laminaatilla…

C) koiralle EI saa heittää keppejä! Tästä onneksi ei emännällä ole omaa kokemusta, mutta kaverinsa koira oli pitänyt juostessaan metsässä keppiä suussaan kuten tupakkaa ja kepin toinen pää osuikin maahan sillä seurauksella, että keppi töksähti kitalakeen. Koira onneksi selvisi tästä tapauksesta.