Emäntä tuossa juuri katseli kalenteriaan ja huomasi, että ollaanhan me peräti neljä kertaa treenattu SM-kisojen jälkeen tähän mennessä! Huh heijaa, kun hurjasti... (sarkasmia...) Kertaalleen käytiin ProPerrolla treeneissä kesäkuun lopussa, mutta näistä treeneistä ei oikeastaan saatu ns mitään irti. Jouduttiin (alkeis?)kurssin puolelle, koska siellä oli vain yksi koirakko ja toisella puolen olisi ollut ryhmä täysi. Rata oli hyppyrata. Eikä meille oikeastaan mitään haastetta. Tai siinä vaiheessa tuli haastetta, kun päätettiin tehdä rata päinvastaisessa järjestyksessä ja siinäkin sen haasteen aiheutti vain emännän muisti. Ei mikään muu. Ei meinannut ensimmäisellä kierroksella muistaa mihin piti minkäkin pyörityksen jälkeen lähteä... Kun muisti pelasi, haasteet jäi sielle tielleen. Vähän oli pettymys, mutta onneksi edes koiruus tykkäsi.

Heinäkuussa käytiin kolmeen otteeseen Koirakeskus METKA:lla treeneissä, jossa kahdella ensimmäisellä kerralla oli koutsina Janne ja viimeisellä Tiia. Sinänsä kivaa, että jokaisella kerralla joutui emäntä itsensä haastamaan. Ei saanut enää mennä ns omalla mukavuusalueellaan ja tehdä niitä meille helpoimpia ohjauskuvioita -jotka eivät välttämättä ole edes niitä parhaimpia kaikkiin ratkaisuihin, saati nopeimpia. Muutoinkin, kun jotain ohjauskuviota yritti johonkin kohti tarjota (esim. vko 27, väli 14-15), tuli siihen varsin järkeenkäypä vastaus, miksi sitä ei kannata tehdä. Ja näytettiin vielä kunnolla koiran kulkema linja, jos tekisi sen vaihtoehdolla A (persjättö), vaihtoehdolla B (valssi) tai C (veto). Tällaista emäntä on oikeasti kaivannut. Kunnolla rautalangasta vääntämistä, koska asiat unohtuu, kun niitä ei käytä. Ja ihana oli huomata, että koiruus kyllä tekee niin kuin käsketään, mutta emännän mokahan se on, jos ohjaukset on mitä sattuu... 

Vko 27 treenirata, punaiset pallot
_smaller.jpg

Koska emme ole pitkään aikaan esim. sylivekki-jaakotusta tehneet (vko 29, nrolle 4), meni se harjoittelun puolelle ja hyvä niin. Aikansa emäntä ko ohjauskuviota harjoitteli ja lopulta sai sen onnistumaan ja sai koiruuden tulemaan sinne minne pitikin. Alkuun vain tuppasi katsomaan väärään suuntaan tai kroppa osoitti väärään suuntaan, otti askeleen väärin, heilautti kättää tms ja Noks sinkoili sen mukaisesti. Muutoinkin Janne panosti ajoissa käskyttämiseen, jota myös sitten harjoiteltiin. Nykyään emännän käskytys tulee himpun liian myöhään varsinkin, jos on suora linja eteenpäin. Ei sitä tarvitse kaikkien esteiden nimiä koiralle kertoa... (esim. 10-11-12, riittää putki - putki)

Vko 29 treenirata, mustat pallot
_smaller.jpg

Viimeisimmällä kerralla olisi ollut 40-esteen rata, mutta koska rata oli varsin haastava, eikä kukaan ollut onnistunut rataa suorittamaan puhtaana loppuun asti, päätettiin tehdä vain nrolle 20 asti. Kunhan vain sen sai puhtaasti tehtyä. JOS olisi heti onnistunut, olisi voinut jatkaa eteenpäin. Turha toivo. Kaikilla. Rata tehtiin useammassa osassa, jotta saatiin aina ko pätkä tehtyä oikein ja puhtaasti. Kun se onnistui, siirryttiin seuraavaan pätkään jne. Kun kaikki pätkät onnistuivat, suoritettiin se kokonaan (1-20). Suurin haaste meille Nokin kanssa tuli kepeille (7) menossa, oli joko väärässä välissä tai putkessa... Alkuun oli hankala myös kääntyminen putkelle (8), mutta tässäkin taisi emännällä olla siinä vaiheessa vain epämääräistä huitomista? Muutoinkin välillä saattoi koiruus lipsahtaa esteen (3) väärälle puolen, kun ohjaus ei ollut riittävä ja linjaus huono. Sylkkäriä ei oltu pitkään aikaan tehty (5), joten siinä Tiia pääsi taas emäntää neuvomaan ja nyt emäntä oikeasti muistaa, että KAKSI kättä käyttöön! Onnistui heti. Sitä tarvitsee sitä rautalankaa välillä... Kun joka kohdassa oli kunnolla rautalangasta väännetty ja asioita harjoiteltu, saatiin lopussa tehtyä rata 1-20 puhtaana läpi. Työvoitto?

Vko 30, punaiset pallot (1-20)
_smaller.jpg

Ja kyllä. Emäntä ja koiruus, molemmat, ovat tykänneet todella paljon näistä treeneistä. Ja kyllä. Mielellään enemmänkin treenattaisiin jos vain olisi sitä paljon puhuttua rahaa ja yleensäkin treenipaikka... Vuoroja saa joskus ostettua, kun vain osuu sopivasti kohdilleen myynti-ilmoitus ja rahaakin lompakosta sattuisi löytymään. Eli harvoin. Molempiin.