Gami aloitti ontumisen jo viime viikolla. Taas oikeaa etujalkaa ja kun emäntä koplotteli selän läpi pikaisesti tunnustelun merkeissä, oli selkäkin aivan jumissa. Lisäksi lavan takaa kuumotti... Jalkaansa piti välillä istuessaan ylhäällä ja liikkeelle lähdettiin ulko-ovesta astuessa ulos kolmella jalalla. Ei vain tuntunut kivisora hyvälle jalan alla, asfaltilla jo asteli paremmin ja metsässä jo suht hyvin. Mutta kunnossa tuo ei ollut... Saikin sitten parin päivän ajan tulehduskipulääkettä.

Kuumotuksen loputtua, emäntä hieroskeli pariin otteeseen etujalan lapaa ja kyynärtä, jolloin ontuminen helpotti. Toisen kerran jälkeen ei enää pahemmin ollut ontumista havaittavissa, ehkä vain hivenen epäpuhtautta liikkeessä. Nyt keskiviikkona 13pvä Gami pääsikin ammattilaisen, Sannan, hierottavaksi.

Oikeassa etujalassa oli vielä etupuolella varsin paljon kireyttä (emäntä hieronut vain takapuolelta, eh... ) ja oikealta puolelta selkälihakset jumissa, mutta se vasen puoli! Tietty, jos oikea jalka on kipeä, vasen menee luonnollisestikin jumiin. Ja pahasti olikin. Jopa kyljet! Myöskin takareidet olivat jumissa, kun uketsu oli märällä asfaltilla kulkenut takajalat levällään (ei tykkää märästä maasta!) Muutoin oli uketsu varsin vetreää kaveria, kun jalkoja lopussa venyteltiin. Ei nivelet kyllä yhtään pistäneet hanttiin.

Vanhuus ei tule yksin, varsinkaan raskasrakenteisella agikoiralla... Uskottava se on, että kyynärniveleen on pikkuhiljaa tulossa rikkoa. Joten ihan hyvä, että uketsu on jo vuosi sitten jäänyt eläkkeelle agilistystä! Päässyt vain putkia joskus suorittaamaan. Muutoin tuo koiruus olisi jo totaalisesti rikki. Nytkin nuo ongelmat ilmeisesti aiheutti jokin aika sitten ollut lumipeite, jolloin Gami kulki umpihangessa olkoonkin, että sitä lunta oli ehkä vain noin 15cm. Mutta kroppa joutuu silloin eritavalla töihin, kuin jos kävelisi vain tasaista pitkin. Joutuu jalkojaan nostelemaan enemmän.

Mutta nyt on taas uketsulla vetreä olo ja askel on kevyt :)