Eilisissä treeneissä pyörähdeltiin valssin tahtiin varsin paljon, mutta ennen sitä joutui emäntä päivittämään omaa ohjaustaan aivan uuteen ulottuvuuteen. Alla oleva rata suoritettiin ensimmäisellä kerralla kokonaan takana ohjaten (1-20), joten siinä siinä joutui emäntä tarkistamaan rytmitystä ja ohjaustaan. Eihän emäntä normaalisti Nokia takaa ohjaa!!! Vaikka kyllähän Noks sen oikeasti osaa ja pakkohan sitä on aina välillä käyttää, mutta että koko rata! Illan teemana siis koiran irtaantuminen, takaaohjaus ja edestä ohjaus.

Ja kyllä. ensimmäisellä kerralla meni vähän harjoitellessa... Ei löytynyt rytmiä ja ohjauskin oli aivan ylisuurta, liioiteltua. Vain yhdessä kohdin piti tehdä valssi, jotta pystyi kunnolla jatkamaan vaadittua harjoitusta. Eli nron 6 jälkeen valssi. Toisella kerralla rytmi jo löytyi paremmin ja ohjaus muuttui niukemmaksi. Eihän se Noks vaadi kuin parhaimmillaan vähän pientä merkkiä/linjausta, niin sehän toimii... Ei tarvitse sille rautalangasta vääntää, saati ratakiskosta. Yleensä emännällä itsellään tuli rytmirikko nron 10 jälkeen, jonka jälkeen nro 11 mentiin joko ohi tai Noks hidasti vauhtia kyselläkseen ohjeita.

16_2016.jpg

Uusi treenikierros ja sitten rata piti suorittaa kokonaan edestäohjaten eli käytössä pääasiassa valssit ja persjätöt, mutta myös päällejuoksu kohdassa nro 7. Valsseja oli pakko tehdä harjoituksen vuoksi nroiden 3, 8, 9 ja 10 jälkeen, muihin kohti sai tehdä ihan mitä halusi, kun vain ohjasi edestä. Ja tämähän meiltä siis luonnistuu. Ollaan ihan omimmillaan tässä. Tuossa treenikierrosten välissä emäntä sai älynväläyksen ja heitti treenikaverille haasteen, että heikä menisi kokeen vuoksi Nokin kanssa. Ihan mielenkiinnosta. Näkisi, että miten Noks yleensä toimii vieraiden kanssa. Treenikaveri otti haasteesta kopin ja kun emäntä oli radan saanut tehtyä läpi, vaihdettiin ohjaajaa. Ohjauspuikkoihin tuli Sini, jolla normaalisti on treeni-ja kisakoirinia bordercollieita sekä -terrierijä. Varmaan Noks tuntuu noiden jälkeen hitaalle... Mutta ihan tyytyväiselle vaikutti Sini olevan saatuaan tehtyä Nokin kanssa valssiharjoituksia ja radan pätkää. Totesi, että se on ihana koira, tekee juuri sen, mitä siltä vaaditaan. Ja niinhän se on.
Noki oli vain vähän ihmeissään moisesta ohjaajan vaihdoksesta, joten tilanteen niin salliessa eli aina putkelle nro 13/19 mennessä, tuli emännän luokse ja yritti tulla aidan ali emännän luokse... Tosin emäntä oli juuri ko putken kohdalla aidan takana ja erehtyi välillä jopa suunsa aukaisemaan... Muutoin radan pätkä meni todella hienosti Sinin kanssa ja Noks teki innokkaasti töitä.