"Vähän" jälkijunassa tulee tekstiä viime viikon agitreeneistä, mutta väliäkö tuolla? Paljoa ei tekstiä tule, mutta edes jotain.. Tekniikkatreeniä, jossa keskityttiin valssiin, takanaleikkaukseen ja persjättöön. Ja Nokin kohdalla myös puomin kontaktiin.

Aloitetettiin valsseilla eli niillä vietiin esteet nrosta 1-6, myös väli 8-9 valssilla ja sitten puomin jälkeen putkeen ja palkka. Sama tehtiin heti perään takanaleikkauksella ja persjätöillä. Kaikki ohjaustavat toimivat hyvin Nokilla.
Seuraavalla kierroksella tehtiin radan loppupätkä aloittaen putkelta nro 13. Nyt tehtiin nroiden 14-15 väliin välistäveto, jolloin ensimmäisellä kerralla emäntä teki lievän pakkovalssin, jotta saisi koiruuden paremmin siitä välistä (tämähän on hankalampi puoli emännälle itselleen). Toisella kertaa emännän piti keskittyä, jotta ei kääntynyt ollenkaan koiraan päin vetäessään välistä, koska kääntyminen aina hidastaa koiraa. Ja huomasi kyllä Nokistakin, että emäntä ei vain osaa tehdä tässä suunnassa välistävetoa…. Joten Noks ohjautui hypyn (15) väärälle puolelle. Toinen uusinta ja silloin jo emäntäkin osaisi! Ja kun aikaa on jo treenistä mennyt peräti reilu viikko, ei emäntä enää kaikkia kohtia muistakaan, että miten ne kannatti tehdä... ? Puomin jälkeen nrolle 21 tehtiin pakkovalssi. Ja jotta juoksulinja olisi suora ja koiralle tulisi heti selväsi minne mennä, tehtiin persjätöt väliin 26-27 sekä 27-28. Tuntui hölmöltä ja hankalalta muistaa, mutta oikeasti oli todella hyvä ratkaisu! Miksi sitä turhia mutkittelemaan, kun suoraankin voi ohjaaja juosta???

Puomin kontaktit menivät yleisesti ottaen hyvin. Ensimmäillä kerralla oli siinä ja siinä, että ottiko emännän kriteerien mukaisesti, mutta muulloin jo otti. Se tuli huomattua, että jos emäntä jäi ns. himmailemaan siihen vierelle (kuten viimeksi kisoissa teki), niin silloin Noks helpommin hyppää kontaktin yli. Eli uskottava se on: ohi on juostava! Ja annettava koiran tehdä yksin työt alastulossa.

vko4.jpg