Jep, edelleen "hivenen" jälkijunassa päivitykset... Mutta jospa tämä nyt tästä alkaisi taas lutviutumaan.

Viime viikon lauantaina alkoi Nokilla agilityn Basics-kurssi. Tällä kurssilla harjoitellaan jo opituilla esteillä estevarmuutta sekä ohjauskuvioita. Hyppyrimat edelleen maassa, eikä kontakteja tai pujottelua edelleenkään. Meillä olikin varsin tehokkaat treenit, koska paikalla oli vain yksi koira Nokin lisäksi!  

Nokin kohdalla höylättiin vain yhtä ainoata treeniä, oikeasti ei kiva. ONNEKSI Noki ei ainakaan vielä osoittanut kyllästymisen merkkejä siitä, että koko ajan oli samaa treeniä - porokoirat voivat herkästi tympääntyä moisesta, varsinkin Gami on siitä oikein hyvä esimerkki. Ensi kerralla oikeasti pidämme huolen, että treeni vaihtuu, menköön vaikka jokin treeni täysin pyllylleen, mutta koko tuntia ei sitä jauheta.

Nyt ensimmäisellä kerralla Noki suoritti vaaditun tehtävän heti alusta asti oikein ja varsin mallikkaasti!  Liekö vahinko vai mikä lie?   Tosin kun tajusi, että targetti on kouluttajalla taas odottamassa tehtävän lopussa, alkoi höseltäminen ja malttamattomuus näkyä ja Noks päätti yrittää aina oikoa mutkia suoriksi suoraan targetille... Eli loput treenit olivat sitten vain tämän säätämistä, että ne vaadittavat esteet mennään, ennen kuin mitää palkkaa saa... Kun kunnolla Nokilla överiksi meni, helpotettiin tehtävää ja pyrittiin sitä kautta se saamaan onnistuneeksi ja sitten taas vaikeutettiin. Mutta tosiaan heti eka kerta oli aivan huippu!   Noks meni minne piti ja kulki hyvin ohjauksessa, vaikka emännälle tulikin kiire...