Viikonloppuna oli tiedossa näyttelyä ja agilitykisoja.

Ilo-kakara lähti lauantai-aamuna Laukaaseen näyttelyyn Finriikan kennelin omistajien matkassa. Kiitos heille Ilon viemisestä ja tuomisesta takaisin sekä pahoittelumme tätäkin kautta Ilon aiheuttamista "ongelmista": koira nimettiin uudestaan "oksentelija-karkuri-ripuloitsija"-nimiseksi ;-) Eli ts. kakara oli heidän autoonsa oksentanut (oli kyllä häkissä siellä), näyttelypaikalla oli kakara karannut pannastaan sillä aikaa, kun heidän oma koiransa oli tarpeillaan ja lopulta jännitys oli  käynyt niin ylivoimaiseksi, että masukin meni sekaisin ja ripulia lykkäsi... Suuri kiitos Arjalle, että viitsi ottaa vieraan koiran matkaansa ja tuoda vielä takaisinkin!

Kehän laidalla kakara pääsi kasvattajan hoiviin ja heidän mukanaan kehään. Onneksi sentään kehässä kakara osasi käyttäytyä hyvin, vaikka alku menikin niin kuin meni! Tulokseksi naperolle tuli PEK1 KP ROP-pentu =D Tuomarina kehässä Harry Tast. Emäntä voi tunnustaa, että enemmän häntä jännitti Ilon käytös kehässä, kuin edessä olevat agilitykisat...  Kiitos Pialle ja Katalle Ilon esittämisestä ja kuntoon laittamisesta! Jep, ja tiedän... se kaulus ja takamus on sillä aivan hirveä pumpulikasa! (nimin. innokkaasti aikuiskarvan tulemista odottava emäntä) Ilon arvostelu kokonaisuudessaan oli seuraavanlainen: "7 kk. Hyvin kehittynyt tiivis runko. Kuono pitkä suhteessa kalloon. Syvällä sijaitsevat tummat pienet silmät. Hyvä raajarakenne ja säännölliset liikkeet. Ryhdikäs. Iloinen ja avoin."

Emännälle tuli perjantaina Saksasta vieraita ja sillä aikaa, kun kakara lauantaina oli näyttelyssä, olivat emäntä ja vieraat Maaningalla agilitykisoissa. Emäntä kisasi Kuuran kanssa ja Gami meni puolestaan kaikki viikonlopun kisat laina-ohjaajien turvin.

Lauantaina Anu (Eloranta, GER) kisasi Gamilla saaden tulokseksi ensimmäiseltä radalta hylätyn ja toiselta radalta yliaikaisen nollan. On se kumma, miten tuo koira kulkee muilla!!! Ja miten innokas se on! Emäntä nappasi Kuuran kanssa heti ensimmäiseltä radalta hylätyn ja toiselta radalta vitosen hivenellä yliajalla (1,88s) Hylätty-suoritus oli liki toisinto Kajaanin kisoista: putki oli aivan huippujuttu! Ja emäntä ei sitten osannut Kuuraa kunnolla ottaa putkesta pois ja tarpeeksi sivuun, jotta rata olisi jatkunut niin kuin olisi pitänyt... Joten Kuura pinkaisi takaisin putkeen :-p Toisen radan vitonen tuli sitten taas hölmöilystä pituudella: pituus hypätiin "tyhjään" ja kun emäntä kääntyi jo ennakoivasti seuraavalle esteelle, Kuura pistikin jarrut pohjaan kesken hypyn ja rämähti pituuden päälle... Tästäkin tuli taas jotain opittua. Ainakin sen, että ohjaajan pitää jatkaa suoraan eteenpäin, jos tyhjää on edessä!

Sunnuntaina Andi (Andreas Schuler, GER) meni Gamin ohjauspuikkoihin ja heillä saldona ensimmäiseltä radalta yliaikainen nolla (4,34s yliaikaa) ja toiselta radalta yliaikainen vitonen. Ja taas oli koiruudella kivaa! Emäntä onnistui sotkemaan Kuuran kanssa ekalla radalla jo heti toisen esteen jälkeen sen verran hölmösti jäämällä Kuuran eteen pyörimään, että menetti puhtaan nollaradan siihen. Yliaikaa harmillisesti 2,16s ja jos videolta katsoi, niin tuossa sählingissä kului noin 2,5-3s.... Rata oli kyllä muutoin aivan mahtava! Emäntä oli ajallaan käskyttämässä -kerrankin! Toinen rata menikin sitten jo vähän enemmän sähellyksen puoleen emännän ollessa taas myöhässä käskyissä ja käännöksissä, joten puomin alastulon kontakti jätettiin reippaasti ottamatta...  Kiitos Reetalle taas vaihteeksi Kuuran lainaamisesta ja tuomisesta kisapaikalle! Suuntahan meillä on edelleen vain Kuuran kanssa ylöspäin ;-)

Kuviakin tuli näistä kisoista otettua ja samalla myös kakarakoirasta, kun näyttelystä oli tullut takaisin.

Ensin kakarasta "edustuskuva" ;-)

1247505241_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten mennäänkin jo agilityn maailmaan Gamin matkassa:

1247505372_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247505416_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247505499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e