Emännälle meinasi iskeä agilityväsymys ja olikin jo eilisiä treenejä myymässä pois. Ei olisi huvittanut lähteä treeneihin, ei ollenkaan! Mutta kaikeksi onneksi treenipaikka jäi myymättä ja emäntä lopulta huomasi ajelevansa kohti Kurkimäkeä treeneihin. Treeniradassa oli otteita maksien SM-karsintaradalta, kuten myös minien.

Emäntä vähän arveli, että jaksaako Noks yleensä pahemmin tehdä mitään, kun oli taas vaihteeksi varsin lämmintä, varsinkin hallissa, mutta... Noks paineli ihan hulluna! Kunto loppui pikemminkin emännältä, Noks olisi jaksanut vieläkin tehdä lisää treeniä, mutta emäntä päätti toisin. Tehtiin vain ensimmäinen treenikierros ja toisella treenikierroksella vain kertaalleen koko rata läpi, se riitti emännälle.
Kun emäntä oli koiruuden kanssa ensimmäisellä treenikierroksella vetäissyt radan heti kerralla läpi virheittä (okei, lopussa ei muistanut mihin piti lähteä ts putkeen nro 27), totesi kouluttajamme, että se oli meille liian helppo rata... Helpolle tuo tuntuikin. Jonkin aikaa vahvistettiin itsenäistä etenemistä kepeillä ts emäntä jäi selvästi jälkeen ja antoi koiruuden itsenäisesti edestä. Kepit menivät suoraan kohti kentän verkkoa, joten siinä on haastetta koirille, koska tavallaan näyttää siltä, että tulee seinä vastaan (vaikka tilaa toisessa päässä olisikin). Otettiin vielä kertaalleen rata läpi ja tällä kertaa tuli huomattua miten tarkka Noks on! Tyylikkäästi juoksi putken nro 10 ohi, kun emännän kädet vispasivat puolelta toiselle eli Noks ei tiennyt minne mennä. Ja hypyllä nro 12 emännän tehdessä niistoa, heilahti oikea käsi sivusuunnassa oikealle, joten Noks tulkitsi sen käskyksi mennä putkeen...Kyllähän se on tiedossa, että Noks lukee tarkasti ohjaajaa, mutta tuo jo alkoi naurattamaan. Mitään ylimääräistä ei ohjauksessa saa todellakaan olla, koska koiruus tulkitsee sen omalla tavallaan.

Toisella treenikierroksella emännän piti vain todeta, että kunto loppuu, kun oli menossa koiruuden kanssa kepeillä (nro19), joten siinä tuli seuraavan esteen ohitus. Eikä sitten lopussa muistanut ohjata nroa 26 oikealta puolelta, saati kertoa, että pitäisi sen jälkeen putkeen mennä, joten Noks meni puomille. Ja emäntä jäi pahasti jälkeen. MUTTA! Vaikka emäntä oli puomilla pahasti jäljessä, Noks teki täydellisen puomin alastulon! Itseasiassa joka kerta Noks teki puomin aivan huipusti! Ja mikä myös oli parasta, niin putki-puomi erottelu oli Nokilla hallussa! Ei edes vilkaissut putkeen silloin, kun piti puomille mennä, jos vain emäntä sen suunnan kertoi ajoissa eli edellisen hypyn päällä.

Nämä treenit olivat niin huiput! Emäntä oli varsin tyytyväinen, että tuli kuitenkin sinne lähdettyä. Tuntui, että sai vain lisää virtaa ja intoa agin suhteen. Ja Noks. Se ei väsähtänyt yhtään, vaan sillä oikeasti on kunto kohdillaan. Noks olisi jaksanut vieläkin tehdä lisää treeniä, mutta parempi lopettaa liian ajoissa, kuin liian myöhään.

Suunnilleen tältä näytti treenirata, ei välttämättä välit mittakaavassaan...
Capture.jpg