Ilon viime keskiviikkoiset agitreenit menivät osittain hyvin ja osittain vähän huonommin.  Tuntui kakara olevan välillä vähän muissa maailmoissa: jäi välillä kesken kaiken haistelemaan esteen ympäristöä sekä kertaalleen emäntä bongasi kakaran ensin tulevan vauhdilla suorasta putkesta ulospäin, mutta yhtäkkiä sieltä näkyikin enää vain karvainen takamus, kun kakara oli tehnyt täyskäännöksen putkessa. Jokin haju vei taas mennessään…  Muutoinkin kakara vaikutti vähän vaisummalle kuin aikaisemmin ja syytettiin siitä sadetta.  Kakara kyllä emännälle aiheutti mietintää, kun yhtäkkiä tekikin hieman löysähköt tarpeensa kentän laidalle, vaikka ennen treenejä oli tarpeensa tehnyt tunnin mittaisella metsälenkillä… ei normaalia tuollainen käytös kakaralle.

Treenin yhtenä  aiheena oli taas saksalainen ohjaustyyli ja siinä emäntä oli totaalisesti solmussa itsensä kanssa toiseen suuntaan. Oikealta vietynä onnistui hyvin, mutta kun vasemmalta piti viedä, ei tullut hommasta yhtikäs mitään! Emäntä ei osannut! Sitten tuli äly ja väläys   ja emäntä jätti yhden vaiheen ohjauksesta pois  ja kakara suoriutuikin tehtävästi todella hyvin!  Olemme käyttäneet esteen takaakierron jälkeen pientä esteen merkkausta, jotta aloitteleva koirakko osaisi hypätä esteen yli,  ennen kuin olemme tehneet persjätön (joka kuulemma nykyään on ”sokkari”). Tämä merkkausvaihe pitikin kakaralta jättää pois – se sotki sitä, sekä emäntää…  Miksi sitä asiaa helpottamaan, kun sen heti voi tehdä sillä vaikeammalla tavalla, joka tavoitteena onkin?

Pujottelulla tuli koko ajan tietyssä kohdin kakaralle virhe ts tuli pujottelulta kesken pois. Ja sitä aikamme ihmeteltiin, kun muutkin siinä kohdin virheitä tekivät ja sitten tajuttiin, että kepit eivät olleetkaan täysin suorassa. Pienen pieni mutka oli jäänyt. Se on pienestä kiinni!
 
Seuraavana päivänä emännän töistä tullessa olikin vastassa varsin epämiellyttävä yllätys. Kakaralla jatkuikin ongelma masunsa kanssa, joten emäntää oli kotona odottamassa iso kasa löysähköä läjää sekä muutama oksennus siellä täällä…  Ja kaiken vielä kruunasi lattialta löytynyt suunnattoman suuri, ylensyönyt punkki! (vaikka koirilla punkkimyrkyt niskassa… )

Ei mikään ihme, jos kakara on ollut edellispäivän treeneissä vähän veltto, jos maha on silloin jo alkanut oireilemaan…   Nopeasti kyllä ripulointi meni ohi, joten emännällä on suuri epäilys, että kakara on syönyt Gamille tarkoitetun siankorvan. Kakaran masu ei kestä kokonaista korvaa, joten heikäläinen saa vain kärsän palasen.