Lauantain agikisat Varkaudessa... Eipä ole pitkään aikaan ollut tuollaista päivää, tai oikeammin iltaa, koska meidän luokat alkoivat vasta illalla... Emäntä kyttäili pitkin päivää kelloa, että milloin on aika lähteä matkaan? Lähti sitten sen verran etuajassa, että matkalla olevat lukuisat tietyöt (50km/h rajoitukset) eivät haittaa mitään, vaan olisi edelleen riittävän ajoissa kisapaikalla. Ilma oli mitä kaunein, aurinko paistoi ja toisaalta oli vähän liiankin kuuma. Joten perille päästyämme koirien kanssa lenkille, sitten shortsit jalkaan ja vasta sen jälkeen ilmoittautumaan. Emäntä on ennen muinoin oppinut, että kannattaa aina esin koirat käyttää ja vasta sitten ilmoittautua, varsinkin jos on "uhkana", että kisat voivat alkaa etuajassa aikataulun niin salliessa... Nyt ei ollutkaan siitä pelkoa! Kisat olivat tunnin myöhässä!!! Maksien olisi pitänyt alkaa aikataulun mukaisesti 17:45, nyt ne alkoivat 18:45. Kuulemma aamupäivän alempien luokkien kisoissa oli ollut säätämistä radan rakentamisen ym suhteen...

Kisoissa maksi kolmosilla oli tuomarina Sari Mikkilä ja tiedossa kolme rataa, kaksi agirataa ja yksi hyppy. Ensimmäisen radan aikana oli vielä poutaa, mutta alkoi jo pilvistymään entisestään... Emäntä oli vähän hukassa tällä radalla, myöhässä paikka paikoin ohjauksen suhteen, mutta oli kyllä törkeä Nokin loikkakin puomin alastulolta! Joten emäntä palautti koiruuden takaisin puomille eli hommasi hylätyn vain kahta hyppyä ennen radan loppua. Tosin alla oli jo riman pudotus sekä puomin ohimeno (kielto).

9.7.2016+Agi1+Noks.mp4?img=thumb280nocro

vrk1.jpg

Seuraavan kisan alkaessa oli jo jonkin verran satanut, joten oli jo varsin märkä olotila, varsinkin emännällä. Koiruudethan pystyivät olemaan autossa suojassa, mutta emäntä tuppasi kuluttamaan aikaa kentän laidalla katselemassa kisoja, kun oli oman vuoronsa Nokin kanssa hoitanut ja jäähdytellyt koiruuden.
Sade ja märkä maa ei näköjään ainakaan Nokia haittaa! Radalta tuloksena 0 vp. (sij. 5/31, etenemä 4,16m/s.), tosin emäntä ei radan jälkeen ollut täysin varma, että miten siellä oikein meni? Emännällä itsellään meni ns japanilainen-ohjaus pitkäksi A:n luona olevalle putkelle (nro 14), joten koiruus teki ylimääräisen lenkin, kun oli menossa aivan muualle kuin minne olisi pitänyt.. Joten emäntä ei tiennyt, että tuliko siitä kielto vai ei? Sen kuitenkin sai selville, että kontaktit koiruus otti, jopa puomin alastulo oli nyt hyvä! Tuloksista oli hankala katsoa, koska niitä ei ollut näkyvillä... kiitos sateen?

9.7.2016+Agi2+Noks.mp4?img=thumb280nocro

vrk4.jpg

Kolmas rata olikin hyppyrata ja kello läheni jo yhdeksää illalla... Ja tässä vaiheessa taivas repesi ihan kunnolla! Rataan tutustumisessa ei ollut enää väliä, että mihin käveli, koska kenttä oli yhtä suurta vesilätäkköä... Kenttä todellakin lainehti veden peitossa ja kisaajat olivat varsin nöyrää tyyppiä, kun päät kumarassa tutustuivat rataan sateen piiskatessa kovasti niskaan. Jonkin aikaa odoteltiin sateen hellittämistä , ennen kuin kisaa jatkettiin. Emännän mennessä Nokin kanssa radalle, oli kenttä jo imaissut "järven" pois, joten enää oli vain pieniä lätäköitä ympäri kentää...
Ei tuo märkä maa onneksi Nokia haittaa, vaikka lähtöön mennessä olikin kuin maansa myynyt, kun sadepisarat tunkivat silmiin... Emännän shortsit liimautuivat jalkoihin kiinni, eikä takkikaan enää mitään suojaa antanut sadetta vastaan. Vähän meinasi vilu tulla... Mutta rata mentiin suht reippaasti läpi, vaikka olo oli kuin tönkkö suolatulla. Tuloksena radalta 0 vp. sij. 7/28, etenemä 4,23m/s.

9.7.2016+HR+Noks.mp4?img=thumb280nocrop&

vrk5.jpg

Jäähdyttelylenkille päästiinkin sitten jo poudan aikaan. Ja kun lenkki oli ohi, sai emäntä päällensä kuivat pitkät housut ja lenkkarit, kaikki muu olikin sitten ihan litimärkää... Onneksi oli emäntä malttanut pitää shortsit jalassa koko kisojen ajan, jotta edes jotain kuivaa oli!

Kun emäntä kävi hakemassa kisakirjansa, niin vasta siinä vaiheessa hän tajusi, että se oli sitten tuplanollat! Kun ei niitä tuloksia ollut näkyvillä silloin, kun hän kävi niitä etsimässä...Eli kieltoa ei ollut tullut keskimmäisellä radalla. Vaikka olotila oli kuin uitetulla koiralla, niin kisoista jäi kyllä hyvä fiilis. Kun vielä pyörähdettiin seurakavereiden kanssa syömässä Hesellä ennen kotiin menoa, oli kello jo puolen yön ennen kuin emäntä kotiin pääsi... Ja kotosalla koirat ilmoittivat olevansa nälkäkuoleman partaalla, kun ruoka-aika oli ollut jo monta tuntia sitten! Hyvä oli köllähtää nukkumaan, kun oli koirat ruokkinut ja käynyt kuumassa suihkussa...