Jep, jep. Käytiin lauantaina 12pvä kisoissa Liperin Pärnävaarassa, jossa tuomarina oli Anne Savioja. Kaksi agilityrataa tiedossa Nokille.

Ensimmäinen rata meni kyllä nyt ihan harjoittelun piikkiin. Noks oli taas vaihteeksi ylikierroksilla, joten A-esteellä Noks sitten otti ja karkasi ennen aikojaan ja samalla loikki kontaktin yli. Ja koska Noks karkasi A:lta ennen aikojaan, ei emäntä ehtinyt ohjaamaan sinne minne olisi pitänyt seuraavia esteitä ajatellen, joten kaksi seuraavaa estettä meni soveltaen ja suunnitelmat muuttaen. Onnistui kyllä, mutta sitten sitten 90 -asteen kulmassa pujottelulle vienti kosahti väärään väliin. Olisi muutoin varmasti onnistunut (onnistui mm. Pieksämäellä), mutta emäntä ei tajunnut odottaa sen aikaa, että Noks alottaisi pujottelun, ennen kuin lähtee liikkumaan eteenpäin, joten Noks meni väärään väliin. Joten korjaus ja alusta. Loppuosa radasta meni sitten taas ihan onnistuneesti, tosin kontaktit keinulla ja puomilla olivat hilkulla. Otti kyllä ne, vaikkakaan ei sillä tapaa, kuin ollaan treenattu ts ei pysähdy, vaan juoksee/loikkii läpi. Tulos tältä radalta siis 10 vp ja ihan himpun yliaikaa (0,39s) johtuen juurikin pujottelusta. Sijoitus oli 4.

20131012-Agi2b-Joa.gif

Toiselle radalle mentäessä Noks hämäsi olevansa kuuliainen... Nätisti asettui odottamaan lähtöön ja oli muutoinkin hiljaa. Ja PAH!!! Eipä ehtinyt emäntä mennä asemiinsa, kun huomasi jo koiruuden karkaavan lähdöstä omia aikojaan! Piru vie! ONNEKSI ei emännältä menneet senssit sekaisin, vaan pisti töppöstä toisen eteen ja oli ajallaan muutoinkin ohjaamassa koiruutta oikeaan suuntaan. A-esteellä emäntä arveli kontaktivirheen tulleen, kun oli taas ihan siinä hilkulla, että ottaako vai ei? Keinulle ja puomille mentäessä, emäntä sitten otti ja suhahti koiruudelle, (kuten oli huomannut seurakaverinsa juuri edellä tekevän omalle koiruudelleen) ja tällä tavoin vähän hiljensi Nokin vauhtia, kun muutoin tuntui heikäläinen menevän omaa vauhtiaan... Suhahdus auttoi ja koiruus otti selvästi kontaktit. Maaliin päästyään, kuului yleisestä taputusta, joten ei se rata sitten kovin huonosti voinut mennä? Aikaisemmin yleisö on taputtanut vain siinä vaiheessa, kun koirakko on tehnyt puhtaan radan, joten emäntä siinä sitten kavereilta kyselemään, että mites nyt oikein kävi? Ei kuulemma ollut käsi noussut A-esteellä kontaktin kohdalla, joten Noks oli sen sitten kuitenkin ottanut! JEI!!! Radalta tuloksena siis 0vp, sijoitus 2 ja LUVA :) Pirun karkuri, mutta hienosti se kuitenkin veti ;-) Ensimmäinen LUVA kolmesta hommattu.

20131012-Agi2a-Joa.gif

Ja tietenkään ei nyt ollut videokameraa mukana, kun emäntä arveli, ettei kuvaajaa olisi ollut...