Napero sitten joutui jo aloittamaan koulunkäynnin ;-) Emäntä oli ilmoittanut naperon pentukurssille ja ensimmäinen kerta oli eilen. Sinänsä mitään uutta ei eilinen emännälle ja naperolle tuonut, mutta mielenkiinnolla odotamme (tai ainakin emäntä odottaa) jatkoa, että mitä se sisällään pitää? Kaikkinensa kurssi kestää 7 tuntia, joista yksi on teoriaa...

Eilen opiskeltiin / kerrattiin jo meille tuttuja asioita: istumista, maahanmenoa, sivulle tuloa ja paikalla oloa. Kaikista ensimmäiseksi oli luoksepäästävyys, joka ei ainakaan Ilon kohdalla ole ongelma - se, kun tuppaisi aina kiipeilemään ja pusuttelemaan maahan kyykistynyttä ihmistä tai jos ihminen seisoo, niin sitten kiipeillään pitkin reittä... Oikeasti ehkä vähän turhankin innokas on joka suuntaan sinkoilemaan ja tuttavuutta tekemään. Viimenen vartti olisi ollut pentulauman (10 pentua) keskinäistä rymistelyä / juoksentelua / ihan mitä vain, kaikkien pentujen ollessa irti. Tässä vaiheessa emäntä pisti Ilon kohdalla pelin poikki, eikä antanut moiseen riehumiseen Ilon osallistua. Miksi? Vain tietty alue tilasta oli mattoa, muutoin ympärillä todella liukasta laattalattiaa. Oikeasti ei innosta antaa koiransa juoksennella tuollaisella alueella päättömänä kakarana, joka mahdollisesti vielä ottaa ja liukastuu ja pahimmassa tapauksessa törmää päin kaiteita... Turvallisempi alusta, niin mikäpä ei? Ja toinenkin emännän oma mielipide: se missä treenataan, siellä ei hilluta... Leikkipaikat on sitten erikseen. Onneksi emäntä ei ollut ainoa, joka näin ajattelin, vaan yksi toinenkin jäi "vastarannan kiiskeksi" ;-)

Tänään on hampaita ihan urakalla pudoteltu! Tai urakalla ja urakalla, mutta emäntä sai peräti kaksi poskihammasta nyt talteen. Toisen ehti emäntä nappasta lattialta pois, kun huomasi Ilon sitä mukeltavan ja toinen oli tipahtanut naperolta matolle ja jäänyt siihen. Emäntä sitten käveli sen päälle, joten löytyi sekin ;-)

Jäikin kertomatta aikaisemmin Ilon pääsiäisherätykset. Nyt, kun pääsiäisenä olisi saanut nukkua ihan kunnolla, niin napero oli toista mieltä. Mentiin mihin aikaan tahansa nukkumaan - oli se klo 22 , 23 tahi 01 - niin, kun oli nukuttu tasan 6½ tuntia, heräsi emäntä siihen, että napero kiipeli päällä!  Heikäläinen siis hyppää jo ilman vauhtia sänkyyn ja arveli herätyksenomaisesti kiipeilevänsä ja muutoin könyävänsä emännän päällä, jotta varmasti emäntäkin sitten heräsi... :-p Koiruudet takapihalle pisulle käymään ja takaisin unta kaaliin...

Emäntä hommasi itselleen toiseksi kameraksi ns. "tasku"kameran eli kameran, joka kätevästi taskussa kulkee ja on aina käsillä, kun sitä tarvitsee. Järkkäriähän ei emäntä joka kerta viitsi lenkeillä kuljetella mukanaan... Uuden kameran testausta on nyt pari päivää ollut ja tässä alla niistä yksi. Gami ilme aivan selvästi kertoo, että "eipä voisi yhtään vähempää kiinnostaa... " ;-)

1239825399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e