Tänään oli emännällä vapaata töistä, joten auton nokka kohti Jyväskylää. Matkaan lähti vain Ilo-kakara Gamin ja Kuuran jäädessä kotivahdeiksi. Jyväskylässä käväisimme kasvattajan luona, jonne päästyään Ilo oli heti kuin kotonaan. Sisälle mennessään moikkasi pihalla olleet koirat, Nalan ja Numan (eli emänsä), sen jälkeen vastaan tulleet ihmiset ja sitten jo mentiin suoraan ns. entiseen pentuhuoneeseen. Tarkkaan Ilo huoneen syynäsi, liekö takaraivossa kummitellut, että "oon mä täällä joskus ollu... "?

Kasvattajan luota matka jatkui viralliseen silmätarkastukseen, tarkastajana toimi Tuomas Kärkkäinen. Emäntä jo heti alussa pyysi apukäsiä kakaran pitämiseen, koska viimeksi silmätulehduksen vuoksi silmiin katsottaessa ei Ilo meinannut aloillaan pysyä, vaan oli silloin koko ajan kiipeämässä eläinlääkärin syliin ja naamaa nuolemaan. Nyt periaatteessa olivatkin apukädet turhat, koska kakara istui kiltisti aloillaan ja antoi tuijotella suoraan syvälle silmiinsä (tosin tulipahan varmistettua, että siinä ollaan ja pysytään!). Pian kanssa siinä sitten tuumasimmekin, että nyt on järki tullut kakaralle... Tarkastuksen jälkeen lähti matkaamme täysin terveet paperit! Aika ajoin Ilon kovia kokenut silmä vetistelee, joten epäilys on ollut, että josko siellä jotain ylimääräistä ripseä on? Ei ollut! Yhtään mitään ei löytynyt tarkan syynin jälkeen. Silmä vetistelee välillä vain herkkyyttään -kuten ihmisilläkin :) Voi että ihminen osaa olla onnellinen! =D Kaikki muutkin Ikurin koirat saivat terveen paperit, joten onnittelut kasvattajalle!

Jyväskylässä tuli kakara punnittua kunnon vaa'alla (eläinlääkärillä) ja vaaka näytti 13,3kg. Yllättävän hyvin on emäntä sitten saanut kakaran punnittua tavallisella henkilövaa'alla, kun sillä painoksi sai noin 13 kg ;) Eli henkilövaakaan voi luottaa, jos vain haluaa samalla omaa painoansa punnita... ja sitten vasta koiran (sylissä). Kotia tultuamme joutuikin Ilo suoraan mittaukseen, kun sitäkään ei ole pitkään aikaan tullut tehtyä. Tai on tullut, mutta aina ollut epäonniset mittaukset, joten niitä ei ole noteerattu... Tällä kertaa mittaus onnistui ja korkeutta näytti noin 43 cm.

Matkat mennen tullen menivät Ilon kohdalta hienosti! Kakara ei kyllä malttanut nukkua, mutta makoili tai katseli ikkunoista pihalle. Joten, kun kotia tulimme, oli Ilo varsin reippaasti unten mailla... :)