Eilisen treenin pääpaino oli itsenäisessä etenemisessä, mutta myöskin itsenäiset kepit ja kontaktit olivat syynin alla. Tällä kertaa ei nyt hirveitä sepostuksia tule siitä, kuinka rata tuli tehdä ohjauksellisesti (emännän laiskuutta), mutta todeta täytyy, että Noks toimi oikeasti hienosti! Keinun ja A:n kontaktit otti hyvin, vaikka emäntä oli kauempana. Tai okei, kertaalleen tuli A otettua uusiksi, kun Noks loikkasi A:lta pois niin, että vain toinen takatassu osui kontaktille. Muilla kerroilla malttoi tulla alemmaksi. Keinu oli todellakin hieno, vaikka emäntä itse oli jo esteen nro 6 luona.
Kepeille meno jokaisella kerralla onnistuivat hienosti, mutta poispäinkääntöä (nro 14 kepit) piti muutaman kerran harjoitella ensimmäisellä kierroksella, kun Noks ei millään lähtenyt putkeen (nro 15), vaan pyrki pujottelemaan takaisin päin kera hirveän räksytyksen. Toisella kierroksella oli keskittyminen ilmeisesti parempaa, jolloin irtaantui putkeen kuten pitikin. Nro 23 kepit annettiin koiruuden itsenäisesti pujotella yksinään aivan loppuun asti, ja kaukaa ohjattiin putkeen nro 24. Eli emännän piti jäädä seisomaan lähelle A-estettä. Tämä oli alkuun Nokille vaikea! Jos emäntä erehtyi ottamaan pari askelta taaksepäin/sivulle lähteäkseen putken suuntaan, Noks tuli kepeiltä pois. Se näköjään kuitenkin tarkkaan seuraa emännän liikkeitä... Kun emäntä malttoi pysyä paikoillaan, Noks teki kepit hienosti loppuun asti ja sen pystyi sitten kaukaa ohjaamaan putkeen (nro 24).
Muutoinpa radassa ei oikeastaan ongelmakohtia ollutkaan -ellei oteta sitä huomioon, että emäntä itse opetteli yhdessä kohdin radan kulun väärin (koskee kohtaa 7-8-9 ja 20-21-22)... Ihmetteli kyllä, miksi että sama kohta tehdään kaksi kertaa samalla tapaa, mutta selvisihän se! Emäntä oli ottanut ylimääräisen hypyn mukaan omaan ratasuunnitelmaansa... Ei mennytkään suoraan putkelta nro 8 esteelle nro 9, vaan teki siihen tuon hypyn nro 7/21 väliin... Vasta, kun kouluttajamme asiasta mainitsi toisella treenikierroksella, osasi emäntäkin sitten radan oikein!

vko3435_2015.jpg

Koska sekä keppi- ,että kontaktitreeniä tuli aikas paljon näissä treeneissä ja ne ovat rankkoja koiralle, jätti emäntä viimeisen treenikierroksen kokonaan väliin (olisi ollut kisanomainen treeni ts koko rata). Noks vaikutti jo väsyneeltä. Ja oikean päätöksen teki, koska kun kotia päästiin, Noks asettui nukkumaan pikkueteiseen siksi aikaa, kun odotteli vuoroaan päästäkseen sisälle. Ei se koskaan ennen ole noin tehnyt... Mutta kyllä sillä kieltämättä kieli roikkui varsin pitkällä ulkona, kun toinen treenikierros lopetettiin.

Mutta hyvät olivat treenit taas vaihteeksi! Ja emäntä sai vahvistusta, että Noks kyllä osaa edetä ja tehdä asioita itsenäisesti, kun siihen vain luottaisi. Tietty kisatilanne on aivan eri, koska siellä on Nokilla aivan eri moodi päällä, joten siellä ei ainakaan vielä tule nuo treenatut asiat onnistumaan.