Meille aivan uusi tuttavuus, osteopaatti Jerry Ketola, tulikin Kuopioon hoitamaan koiria ja emännän onnistui saamaan Gamille aika tiistaille 12 pvä. Gamin kipulääkekuuri oli loppunut edellisviikolla, eikä ontumista enää ollut pahemmin havaittavissa, mutta tiedossahan se oli, että kroppa on mennyt jumiin.

Ensimmäinen ongelma tuli jo heti paikalle mentäessä. Hoitopaikka oli Koirakeskus METKA:ssa ja hoitohuone sijaitsi yläkerrassa! Eihän siinä mitään, mutta kun sinne johtavat portaat olivat kapeat ja korkeat ritiläportaat ts avoinaiset, joista näki "takaseinän" osalta läpi. Ritilöiden päälle oli onneksi matot asennettu (sitten olisi Gami mennyt vain kantamalla ylös...). Kyllähän Gami tuollaiset avonaiset portaat aina alas menee ja suht vauhdilla, mutta se ylösmeno.... Joten hitaasti, mutta varmasti porras kerrallaan kiipesi ja voi vain todeta, että koiraa jännitti!

Tarkkaan otti tämäkin osteopaatti Gamin tiedot ja ongelmat itselleen ylös ts historia tuli kerrottua, mutta ei kuitenkaan aivan tarkkaan, että mitä on milloinkin hoidettu ja mikä vaatii hoitoa. Saapi jokainen osteopaatti itse löytää ne ongelmakohdat. Ja olihan niitä taas. Oikeasti aivan samat kuin mitä ennenkin ja jotain uutta. Mutta tosiaan oik.etujalan lavan takana oli taas kireyttä, tosin tämä oli arvattavissa. Ranne oli kuulemma vielä lämmin eli ilmeisesti tulehdusta oli vielä siellä. Vasemmalta puolen oli vatsakalvot kireät, mutta vas.takajalassa ei nyt muutoin ollut niin pahasti kireyttä kuin aikaisemmin. Kaularankakin oli oikealta puolen jumissa tai oikeammin siis niskalihakset jännittyneet oikealta puolen. Aivan pirunmoista kitinää piti koiruus koko ajan! Ei emäntä muista Gamin ennen tuollaista möykkää pitäneen... Muutoinkin se oli lopussa aivan outo. Ei nimittäin perinteiseen tapaan yhtään kiittänyt hoidosta, vaan jätti Jerryn huomioimatta. Liekö Gami sitten vain naisten tekemät hoidot kiittelee?

*************
Jerrylta saadut muistiinpanot Gamista:
"Vasemman puoleiset vatsan kalvot kireät, oik thorax mobiliteetti sivutaivutukseen jäykempi, oik lapaluun liikkuvuus alentunut, niskalihakset (oik) jännityneet."