Eilen toistamiseen opiskeltiin harjausta kyljellään ja edelleen oli Ilolla asiasta oma painava sanansa. Naksu ja juustopalat käyttöön ja kummasti alkoi nappulakin pysymään aloillaan ;) Alkuun vain harjoiteltiin kyljellään oloa, jossa naksauteltiin ja palkattiin. Lopuksi otettiin jo harjakin hommaan matkaan ja jätetiin palkkaus vain juuston varaan. Pysyi sen verran hyvin, että jopa masukin siinä samalla sitten otettiin ja harjattiin. Tietty emännän piti koko ajan toisella kädellä syötellä juustoa ja toisella harjata, joten täysin perusteellista harjausta ei tällä kertaa tullut. Mutta edistystä tämäkin. Pääasia, että tottuu harjaukseen jopa kyljellä ollessaan :)

Tänään oli vuorossa opiskelua naksun kanssa: istumista ja vierellä oloa. Naksuun on napero oikein hyvin ehdollistunut, joten sitä pystyy jo käyttämään näissä treeneissä. Istuminen sujuu oikein hyvin, varsinkin jos emäntä itse seisoo :-O Jos emäntä on polvillaan maassa, niin silloin on Ilo hivenen ihmeissään...

Maahanmenossa tuli joko Ilolle älynväläys tai sitten vain emännälle työvoitto! Aikaisemmin ei Ilo ole suostunut menemään maahan, ei sitten mitenkään. Ei ole tajunnut, mitä emäntä siltä pyytää, vaikka kaikkien oppien mukaan ollaan sitä harjoiteltu. Tänään sitten yhtäkkiä asia loksahti paikkoilleen ja sitäkin saatiin jo muutaman kerran harjoiteltua. Naksutinta tässäkin käytettiin apuna. Jospa se seuraavalla kerralla hivenen paremmin jo sujuisi, ilman suurimpia ihmettelyjä?

Gamin kanssa teimme muutamat kaukot, kaikkine asennonvaihtoineen sekä hivenen liikkeestä seisomista, istumista ja maahanmenoa. Liukas lattia, joten paljoa ei kyllä sisällä voi Gamin kanssa tehdä. Tuntuu, että naperolla on paremmat liukuesteet töppösissään kuin Gamilla, vaikka karvaa silläkin on anturoiden välissä...

Ai niin! Pitää vielä sekin mainita, että on tuo napero aivan ihana, kun se niin tomerana odottaa lupaa päästä ruokakupilleen! Hyvin on siis Ilokin homman jo oppinut: ilman lupaa, ei syödä. Ilohillumiset / ruokatanssit ottaa, kun kuppi lähtee liikenteeseen, mutta sitten asettuu istumaan ja odottamaan lupaa. Voi toista... Gamin ruokakupille ei edes yritä enää mennä, vaikka vieressä olisi, kun se lasketaan maahan.