Eilen pääsivät molemmat pojat osteopaatin käsittelyyn, kun Kurkimäkeen tuli Johanna Mankinen hoitamaan koiria. Emäntä mietiskeli pitkään ja hartaasti, että viekö Nokia ollenkaan, kun se on kuukausi sitten viimeksi käynyt? Gami ilman muuta tarvitsi käsittelyä, kun alkoi jo vähän liikkeissä näkymään, ettei etuosassa ollut kaikki kunnossa. (liikkui välillä vähän epäpuhtaasti). Nokin osalta onneksi, siis todellakin onneksi, emäntä katsoi lauantain törmäilyt tarkkaan hidastuksen kanssa isommalta näytöltä ja havaitsi, että vaikka Noks pysyikin pystyssä ja näytti, ettei pahemmin osumaa ottanut emännän sääreen, niin kuitenkin heikäläisellä kroppa vähän vinksahti sivuun yhteentörmäyksen aikana... Joten Noki päätyi myös hoidettavaksi.

Gamilla oli kipupiste vasemmassa etujalassa kyynärän kohdalla, joten liekö siellä tulossa myös rikkoa tms??? Muutoinkin vasemmalta puolen oli sieltä täältä vähän jumissa ja kipupisteitä löytyi, vaikkakin ei pahoja. Oikea puoli oli kyynärtä lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Oik.etujalassa oli kyynären kohdalla kalvo kireällä, joten sitä oireili, mutta muutoinpa ei ollutkaan mitään. Hyvin oli kyllä liikettä kyynärnivelessä, vaikka siinä on epäilty olevankin rikkoa... Kaularanka oli Gamilla jäykkä ja sitä pitäisi jatkossa muistaa hoidattaa. Erikseen ihan pyytää tarkistamaan, jos sen kertainen hoitaja (hieroja / fys.ter./osteop) ei keskity ko alueeseen jostain syystä. Muutoinkin tuntui tämä osteopaatti olevan tarkka, kun huomasi Gamin selästä muutaman karvan katkenneen ja kiinnitti niihin huomiota. Gamihan hankaa selkäänsä puiden alalatvoihin, jos jotain kipuilua tuntuu tai mahdollisesti pientä pengertä vasten kemmertää, vaikka muutoin ei sitä harrastakaan. Tällöin ovat karvat kärsineet. Osteopaatin merkinnät Gamista: "Liikerajoitusta lannerangan alueella (L5-7 sb raj. oik. ja L1-2 sb raj. vas.), oik. lavan kireys ja radiuksen ja ulnan välisen kalvon kireys. Rintarangan alueella jäykkyyttä. Kylkiluut jännitystilassa".

Nokin kohdalla Johanna kiinnitti heti huomiota siihen, että koiruudet kyljet pullottivat molemmin puolin, kun koiruus oli kyljellään. Tuo harmittomalta näyttänyt törmäily oli aiheuttanut sen, että Nokin keuhkot olivat jääneet ns. sisäänhengitys-tilaan/asentoon (on sillä jokin hienompikin nimi!), joten kyljet pullistuivat. Emäntä oli kyllä pistänyt edellispäivänä kampauksen yhteydessä huomiota siihen, että koiruudet kyljet värähtelivät kiivaasti (jota eivät normaalisti tee) ja Noks oli vähän sen oloinen, ettei tuntunut kivalta... Emäntä syytti kyllä tässä vaiheessa kampaa, mutta ei enää... Lisäksi pieni jumi oli tullut lantio-ristiselkä linjalle. Totesi Johanna lopuksi, että onneksi nyt heti pääsi koiruus hoitoon ja samaa mieltä oli emäntäkin! Ei sitä aina arvaa, mitä jokin tuollainen voi aiheuttaa... Onneksi oli radat otettu videolle, joten pystyi sieltä tarkistamaan tapahtumat! Muutoin olisi varmaan jäänyt Nokin hoito väliin... Osteopaatin merkinnät Nokista: "Rintarangan keskialueella liikerajoitusta. Kylkiluut jännittyneet. L-S-välissä liikerajoitusta".

Vähän sai huomautusta myös Nokin tyyli istua suoraan pyllyllään. Kuulemma pitäisi muuttaa istuminen aina oikeaksi ja pyrkiä vahvistamaan vatsalihaksia. Ja molemmille koirille suositteli hommaamaan toisenlaiset valjaat. Nykyiset (Hurtan y-valjaat) kuulemma helposti laittavat koiran kuin koiran jumiin lapojen luota. Kannattaisi kuulemma olla sellaiset valjaat, jotka ovat vatsan puolelta leveämmät ja selästä menevät vähän pidemmälle kiinnityslenkin kanssa eli eivät ole heti lavoissa kiinni.

Emäntä oli todella tyytyväinen tähän uuteen osteopaatti-tuttavuuteen! Ei ole turhaan häntä kehuttu!

Ja mitenkä emännän oma kroppa? Vatsalihakset menivät tärskyn myötä kipeiksi!!! Muutoinkin on kroppa vähän jäykkä sieltä täältä...