Ke 7.6. kävimme agilitytreeneissä. Nyt paikkana oli Koirakeskus METKA ja siellä päästiin Vitikaisen Tiian oppiin. Olikin kivasti ison, kisakentän kokoinen treeni. Ja Noks kuvitteli ilmeisesti tulleensa kisoihin, koska kierrokset olivat treenin alussa aivan omaa luokkaansa! Ääntä kuului, hyppi emännän naaman korkeudelle ja tarjosipa jo hampaitakin ranteeseen pitkästä aikaa. Koiruus oli aivan liekeissä!
Treenirata alla olevan mukainen punaisilla ympyränumeroilla. Voi vain todeta, että olipa mielenkiintoista käydä eri seuran treeneissä! Oli todella hyvää vaihtelua entiseen tekemiseen. Normaalisti oltaisiin tehty rata eri tavalla kuin mitä nyt piti. Ja se oli kyllä varsin opettavaista!

_smaller.jpg

Treenit menivät varsin hyvin, vaikka emäntä yhtä kohtaa vähän epäilikin, että näinköhän.... ? Mutta Noks oikeasti yllätti! Se osaa. Paljon!
Emäntä ei kyllä enää tarkkaan muista, että mitä kaikkea piti missäkin kohdin tehdä, mutta ainakin nrolla 10 vastakäännös, piti vain huolehtia, että koira tosiaan on siellä missä pitääkin! Putken nro 12 jälkeen emäntä ehti tehdä persjätön (eli juoksi nro 11 ja putken välistä lähettäessään putkeen). Nrolle 16 pakkovalssi-jaakotus. Nrolle 19 emännällä sellainen muistikuva, että siinä tuli niisto ja lähetys putkeen. Putken jälkeen kaukaa lähetys hypylle nro 21, jotta itse voi olla pituudella (22) vastassa, jolloin vastakkaisella kädellä koira pituuden yli, kun itse oli samalla jo menossa hypylle nro 23 tekemään pakkovalssi-jaakotusta. Sitten ei kyllä emäntä enää muista, että miten 26-28 välit teki...
Varsinkin tuo väli 20-24 oli sellainen, että emäntä yllättyi! Noks irtaantui todella upeasti putken jälkeen hypylle, mutta osasi myös tulla itsenäisesti pituuden, kun emäntä oli jo siirtymässä hypyn luokse. Tuli aivan upea fiilis! Ei emäntä uskonut, että Noks tuosta suoriutuisi!
Puomin kontaktit Noks otti hyvin, mutta hitaasti. Joten treenien loppupuolella haettiin siihen vähän lisää nopeutta.

Emäntä oli kyllä treenien jälkeen yhtä hymyä. Ja niin tuntui koiruuskin olevan. Huippu!