Kyllä. Hirveälle kuulostaa otsikko, mutta liekö nyt todellakin noin?
Gami kävi tänään uudestaan lääkärissä, koska köhä ei ole antibioottikuurista huolimatta hellittänyt. Ja nyt parina viimeisenä päivänä on jo ilmeisesti antibiootti aiheuttanut vatsaoireilua (pari kertaa oksentanut ja vatsa löysällä). Antibioottikuuri loppui eilen, eikä sitä nyt jatkettu. Olisi ollut tarpeetonta.

Tänään otettiin röntgenkuva, josta selvisi sen verran, että ainakin keuhkot ovat kunnossa. Niissä ei ole kasvaimia tms. Mutta kuulemma röntgenkuvan perusteella näyttäisi sille, että sydämessä on vähän muutoksia, jotka viittaavat vajaatoimintaan. Näyttäisi, että vasemmalta puolelta olisi laajentunut, kuten myös laskimo oik.puolella. MUTTA. Mikään ei ole vielä varmaa, ennen kuin on otettu sydän ultra! Nyt kuitenkin aloitettiin jo sydänlääkitys (Cardace 2,5mg 1tbl/pvässä), koska ultra on vasta noin puolentoista viikon kuluttua. Lääkitys voi muuttua, jos ultrassa näkyy selvemmin, että onko se sydän, joka oireilee, vai onko se vanhoille koirille tyypillinen krooninen keuhkoputken tulehdus? Mikään ei siis ole varmaa, ennen kuin ultra on tehty! Mutta köhän tyypillinen ajankohta, jolloin sitä esiintyy, viittaa kyllä sydämeen... Lisäksi koiruus on levoton yöllä. Ja onhan tuo muutoinkin ollut nykyään vähän väsähtäneen oloinen. Jonain päivänä heikä haluaa tehdä pidemmän lenkin, mutta heti seuraavalla kerralla liki ensimmäisestä risteyksestä takaisin kotiin. Emäntä on kyllä nykyään tehnytkin lenkit aina Gamin kunnon mukaan. Jos se on väsy, on lyhyt lenkki, jos Gami haluaa itse lähteä pidemmälle lenkille, sitä sitten mennään, minne Gamin nenä osoittaa.

Eli Gamilla on tällä hetkellä epäilyksenä sydämen vajaatoiminta, kunnes toisin todistetaan...  Ja jos tämä on, niin sitähän ei voi parantaa, voi vain lääkityksen avulla parantaa elämänlaatua ja eliniän ennustetta... Eli jos se on sydän, jatketaan sydänlääkityksellä. Jos se onkin krooninen keuhkoputken tulehdus, sitä joudutaan hoitamaan kortisonilla.... (ja se ei oikeasti pidemmän päälle ole hyvä juttu... )