Eiliset treenit veti meille Sini ja kylläpäs oli mielenkiintoisen radan väsännyt! Ensimmäiset seitsemän estettä olivat kuulemma suoraan Ruotsin radoista, kun vakikoutsimme olivat siellä käyneet kisareissulla, mutta loppuosa oli Sinin pääkopan tuotosta. Rata tuntui alkuun tutustumisen yhteydessä aivan hirveälle, mutta loppujen lopuksi se oli oikeasti kiva ja jouheva rata! Emäntä tykkäsi. Radalla olivat tarpeen mm. saksalaiset, back-flap ja putkijarru. Myös itsenäistä pujottelua vaadittiin.

Näköjään meille Nokin kanssa kaikista vaikein kohta oli este nro 2! Yleensä aina tuollaisessa pyörityksessä Noks lukee emännän ohjeet väärin ja lähtee väärän siivekkeen kautta kiertämään esteen, tekee ns. viskileikkauksen. Normaali niiston tekeminen tuohon kohtaan ei siis onnistu meillä ollenkaan... Joten sitähän sitten harjoiteltiin! Esteille nrot 5-7 tehtiin saksalaiset (suom. takaakierto-persjättö), sama myös nrolle 11. Hypylle nro 12 pakkovalssi+jaakotus. Muurille mentäessä piti ajoissa aloittaa hirtto, jotta koiruus meni putkeen oikeasta päästä. Nrolle 17 back-flap (suom. takaakierto-sylkkäri) ja lähetys putkeen, ohjaaja ei saanut mennä estelinjan yli, vaan oli jäätävä odottamaan... Putkeen nro 22 mentäessä oli tehtävä putkijarru, jotta koiruus tajusi, ettei enää ampaistakaan renkaalle, vaan tehdään aivan muuta. Kepit nro 23 piti koiran suorittaa itsenäisesti loppuun asti, suunnilleen puoleen väliin asti sai saattaa, mutta sitten oli parempi olla jo valmiina lähtemään toiseen suuntaan. Eli keppien jälkeen lähetys putkeen ja menoksi! Emäntä teki hypylle nro 29 saksalaisen, se kun sopii meille kyseiseen kohtaan todella hyvin. Pussin jälkeen otettiin suoraan hyppy nro 32 (eli jätettiin nro 31 väliin).
Kontakteja tuli vahvistettua radan tekemisen yhteydessä naksuttimella. Treenattiin niitä myös lyhyemmällä pätkällä, kuten myös itsenäisiä keppejä. Vain yhden kerran Noks tuli keinulta pois ilman kontaktin ottoa, mutta kun sinne laitettiin kertaalleen nakin palanen, ei kyseistä ongelmaa enää muilla kerroilla ollut.
Tuli myös havaittua, että itsenäisiä keppejä tehdessä, jos emäntä käskytti samalla tapaan kuin normaalisti kulkiessaan vieressä, Noks oli epävarma ja tuli kesken pois. Jos emäntä käskytti topakasti (nyt-sinä-ihan-oikeasti-teet-ne-kepit!), niin Nokihan teki ne kepit loppuun... Kyselemättä!

vko36_2015.jpg

Mutta olipa oikeasti hyvät treenit! Kiva rata, jossa vauhdikasta etenemistä, mutta myös haltuunottoja.