Noks pääsi onneksi osteopaatin (Mari Vidgren) käsittelyyn 6.10., koska emäntä halusi tarkistuttaa heikäläisen kropan kunnon sen hullun A-esteeltä loikkaamisen jäljiltä (Varkauden kisat 10.9.) Kyllähän emäntä itse Nokin hoiti ja hieroi heti kyseisen päivän iltana, mutta eihän se sama asia ole kuin osteopaatin hoito.

Olihan siellä Nokin kropassa vieläkin vähän sanomista, mutta emäntä sai kehuja siitä miten hyvin oli saanut Nokin aikoinaan hoidettua. Eli paljon pahemmassakin kunnossa olisi koiruus voinut olla ilman emännän hoitoa. Emäntä oli kyllä varsin onnellinen noista sanoista, kaipa sitä sitten jotain osaa itsekin oikein tehdä? Kylläpä oikeasti mieltä lämmitti saadut kehut. Lisäksi tällä kertaa emäntä oppi miten rintarangan saa vetristettyä, jos siellä alkaa koiruuksilla kireyttä olemaan.

Rintarangassa oli Nokilla vielä kireyttä ja selässä pieni kohta, johon edelleen reagoi (se nitkahdus alastulon myötä). Ranteet olivat kunnossa, mutta toisen kyynärnivelen kohdalla vähän ilmoitteli, että tuntuu inhottavalle eli kunnon tärähdykset on tulleet alastulossa kyynäriin. Eipä se kyllä mikään ihme olekaan. Nyt tuli suositus vähän jumpata kyynärniveliä koukistusten avulla sekä venytellä kaulaa, mutta myös rintalastaa voisi venytellä.

"Tullut A-esteeltä 10.9. hullusti alas, heti tällöin kotona hierottu ja venytelty. Nyt melko maltillinen ongelma hyvän alkuhoidon vuoksi: vej kyynärnivel ojennus hieman arka, ilmeisesti venyttynyt nivelkapseli. Saman puolen kaularangan lihakset kireät. Oikea puoli ok. Selässä keskivaiheilla lukko, lapojen alue kunnossa. Nyt venyttelyt kaulalle ja rintalastaa voi myös venyttää kotona."