Heti seuraavana päivänä rallykisojen jälkeen (11.12.) mentiinkin agikisoihin Nokin kanssa. Onneksi kisat olivat Kuopiossa, joten kauaksi ei tarvinnut lähteä ajelemaan. Mutta on se kumma miten sitä aina tuleekin kiire, kun kisat ovat jossain lähellä???

Kisat olivat Koirakeskus METKA:lla ja tuomarina oli kolmella ensimmäisellä radalla (hyppy, agi, agi) Anders Virtanen sekä viimeisellä hyppyradalla Eija Berglund. Emäntä oli toisaalta varsin tyytyväinen, että lähtivät Nokin kanssa heti ensimmäisten joukossa. Koiria oli paljon, joten oman suorituksen jälkeen ehti oikein hyvin tekemään koiruuksien kanssa (jep, Gami mukana) kunnon lenkin ja sitten oli vielä aikaa levätä ennen seuraavaa rataa. Harmillisesti kahdelta ensimmäiseltä radalta ei ole videoita, koska ne molemmat olivat nolla-ratoja! Eli tuli TUPLANOLLAT! Ensimmäisen radan (hyppyrata) sijoitus oli 12/44 ja etenemä 4,18m/s. Toisen radan (agi) sijoitus oli 7/52 ja etenemä 4,37m/s. Tällä agiradalla emäntä ehti oikein hyvin vedättämään puomin loppuun asti, joten tuli todella kaunis alastulokontakti. Ja voitte uskoa, että heikä oli varsin tyytyväinen näihin molempiin ratoihin.
Näistä linkeistä saat ratapiirrokset näkyviin:
aamun eka rata eli hyppyrata
toinen rata eli agilityrata

Kolmannella radalla (agi) emäntä teki sitten väärän ohjausvalinnan ja hukkasi vieläpä koiransa selän taakse, joten Noks valitsi itse seuraavan hypättävän esteen. Joten HYL.

11.12.2016%20Agi%20Noks%203.mp4?img=thum

Viimeisellä hyppyradalla oli jo taas yhteistä tekemisen meininkiä, vaikka vähän oli alussa putkelle mentäessä haparointia. Pujottelulle mennessä emäntä liian aikaisin "vapautti" Nokin menemään pujotteluun ja liikkui itsekin jo siihen suuntaan, joten koiruus painelsi väärään väliin. Kielto. Tulos 5vp., sij.11/43 ja etenemä 3,84m/s.

11.12.2016%20HR%20Noks%204.mp4?img=thumb

Mutta pitää kyllä todellakin olla tyytyväinen tähän kisapäivään ja vuoden lopetukseen kisojen osalta. Ja koiruudet saivat päivän aikana varsin paljon lenkkiä ratojen välissä, joten kotiin päästyämme, oli kotosalla varsin väsynyttä porukkaa. Emäntä mukaan lukien.