Kuukauden tauon jälkeen taas kisoissa. Kisat oli Musti&Mirri Areenalla Kuopiossa ja tuomarina kaikilla kolmella radalla Petteri Kerminen. Kaksi agilityrataa ja yksi hyppyrata.

Ensimmäinen agirata oli oikeasti hyvä, vaikkakin tuli hylätty! Varsinkin puomin alastuloon oli emäntä todella tyytyväinen nähtyään sen videolta. Radalla ollessaan kuvitteli siitä tulleen virheen, mutta ehei! Todella hieno juoksukontakti alas asti. Myös itsenäinen kepeille meno oli hyvä! Matka tyssäsi sitten radan loppusuoralla, kun oli A-este/putki -erottelu ja kas... Sinne putkeenhan tuo koiruus kosahti, vaikka A-esteelle olisi pitänyt mennä.... Emäntä vielä yritti itse sijoittua niin, että olisi ollut putken suun edessä, mutta viime hetkessä se sivuaskel johti siihen, että Noks syöksyi putkeen? Näin ainakin emäntä järkeili...

22.2.2015%20Noki_1.mp4?img=thumb280nocro

Toinen agirata olisi sitten jo taas sieltä jostain... Nokin äänenkäyttö oli muuttunut taas kimeämmäksi, joten ylikierroksilla heikä siis kävi. Heti lähdössä oli vielä kaiken lisäksi jokin aivan huippuhaju maassa, joten aikansa emäntä joutui Nokia ottamaan siitä hajulta pois, jotta se nenä irtoaisi maasta... Liekö juoksunartulta jäänyt hajut jäljelle mattoon... ? Jos tältä radalta oli jotain hyvää sanottavaa, niin heti alussa ollut pussin jälkeinen takaakierto. Se onnistui ilman, että Noks olisi painellut A-esteelle. Todella törkeän ilmakeinun jälkeen emäntä sai tarpeekseen ja suunta oli tämän jälkeen radalta pois. Eli hylätty siis.

22.2.2015_Noki_2.mp4?img=thumb280nocrop&

Viimenen rata, hyppyrata siis, meni sitten jo vanhaan tuttuun tapaan. Eli koiralla oli aivot päässä, vaikka haukkua räksyttikin koko ajan. Sävy haukussa oli vain nyt aivan eri, mitä edellisellä radalla. Mutta oikeasti nyt tehtiin taas töitä yhdessä. Ja tulos sen mukainen: 0 vp, sijoitus 6. (etenemä 3,91m/s)

22.2.2015_Noki_3_hyppyrata.3gp?img=thumb

Ja jos viimeisen radan jälkeen oli emännällä mieli hyvä, niin jäähdyttelylenkillä se sitten meni aivan päinvastoin. Ennen viimeistä rataa pääsi yksi villakoira rähisemään Nokille ja tietty Noki vastasi, kun mentiin vierestä ulos (oli keskellä kulkuväylää, eikä emäntä tajunnut ajoissa, että siinä on ko villis). Jäähdyttelylenkillä Noki veti sitten kunnon raivarit, kun edessämme kulki perroja (espanjanvesikoira) ja toinen niistä kääntyi katsomaan. Okei, onhan silläkin kikkarakarva, kuten villakoiralla.... Noki siis veti kilarit, mutta kyllä oikeasti veti emäntäkin siinä vaiheessa. Ja voimme sanoa, että ärsytti ja aika paljon tuo perseily!