Kakaralla on nyt ollut maxihypyt hakusessa viime aikoina - tupannut menemään ennemminkin niiden ali kuin yli, joten tähän lähdettiin eilen hakemaan ratkaisua. Jätettiin tylysti varsinaiset treenit Hukka-Hallilla väliin ja paineltiin ACE:n hallille ostettuun vuoroon. Emännällä heräsi epäilys, että perjantaiset pujottelutreenit olivat osasyynä haluttomuuteen hypätä (kipeä selkä), mutta myös kakaran nopea oivallus! Eli mitä tällä tarkoitetaan?! Kessunhan ei kovin montaa kertaa tarvitse tehdä jotain asiaa väärin/oikein, kun se sen jo oivaltaa... Ja nythän on kakara päässyt hyppytreeneistä eroon, kun ensimmäiset maxihypyt se paineltaa menemällä ali. Ja Hukka-Hallillahan se ei edes hyppää maxihyppyjä, vaan menee vain medeillä. Eli ts. pitkään aikaan ei ole kakaran tarvinnut hypätä maxeja, joten miksipä niitä hyppäämään? Emäntä kyllä hieroi kakaran selän maanantaina ja havaitsi siellä pienen kipualueen ristiselässä. Ei paha ja nopeasti helpotti.

Training-vuorolle "tungettiin" Sannan koutsaamaksi. Treenissä oli 17 esteen rata, joka aluksi pätkittiin kahteen osaan ja lopulta mentiin kokonaisena. Emäntä tosin otti vielä puomin heti alussa ensimmäisenä esteenä, joten kakaran rata muuttui 18 esteiseksi. Puomi mentiin vauhdikkaasti! Ei arpomista taaskaan siinä, vaan mentiin normaaliin tuttuun tapaan. Putkeen irtosi hyvin ja tuli takakiertona hypylle (nro 2) ja ALI! Uusiksi sama ja tällä kertaa emäntä varmisti, että kakara hyppäsi ennen lähetystä toiseen putkeen. Putkesta hypylle (5) mennessä juoksi vain hypyn ohi... Pari kertaa sama homma. "Rillutirallutirei! Ja näin mä sen tein! " Uusiksi nro 4 putkelta ja tällä kertaa hypyn taakse targetti (makupala-alusta), johon emäntä heitti makupalan, JOS kakara suoritti hypyn oikein. Kunnon kannustus ja korostettu ohjaus hypylle ja YLI! Targettia käytettiin pariin otteeseen ko. hypylle ja sitten siirrettiin sen paikkaa vaihtelevasti, edeten kuitenkin pidemmälle ja joutuen hyppäämään useamman hypyn, ennen kuin sai palkkansa. Lopulta tehtiin puolikas rata pöydälle asti kokonaisuudessaan, jossa oli targetti odottamassa. Ei mitään ongelmia hypyissä!

Loppuosassa rataa oli targetti odottamassa muurin takana sekä viimeisen (nro 18) putken päässä. Ei edes yrittänyt mennä ali mistään kohdin! Emäntä vain oli vaikeuksissa ohjauksensa kanssa, kun kakara tuppasikin menemään aina nro 17 hypyn takaakiertona! Lopulta tajuntaan iski (kiitos Sannalle), että kakara vaatii sivusuunnassa tilaa, joten emännän oli tavallaan juostava hypyn ohi kunnolla, jotta kakara osuu hypylle siltä puolen miltä pitääkin . On se kiva, välillä vietävä ihan kunnolla ja tarkkaan ja välillä sitä mennään ihan itsenäisesti...

Lopuksi koko rata kokonaisuudessaan, jossa annettiin ruhtinaallinen palkkaus pöydällä sekä viimeisen putken jälkeen. Kakara vasta lämpeni! NYT alkoi olemaan sitä vauhtia ja innokkuutta, mitä kakaralta on oppinut odottaa, mutta joka on ollut hakusessa Ei mitään ongelmia rimojen kanssa (takaakierrot 50-55cm:ssä, muut 60cm), eikä muutoinkaan missään muuallakaan. Eteni hienosti ja teki tiukat nopeat käännökset Aivan mahtavaa! Tahtoo tätä lisää!

 

Maanantaina emäntä antoi täsmäiskun hieronnan ja venyttelyn merkeissä Gamin vasempaan lonkkaan. Vasen polvi tuppasi taas jäämään istuessa mahan alle, joten pakkohan siellä on jotain silloin olla! Ja kappas vain, täsmäisku tuotti tulosta. Nyt alkaa polvi löytämään oman oikean paikkansa ja askelluskin on jo todella hyvä. Tosin kyllä vielä kertaalleen tehdään täsmäisku lantion seudulle ja avataan ne viimeisetkin kireät paikat, vaikka todella hyvälle tuo jo nyt näyttää. Uketsu venyttelee itse autuaallisesti sekä etu- että takaosaansa