Tänään käväistiin Punaturkin järjestämässä joukkotarkastuksessa tarkistuttamassa Nokin silmät ja polvet.

Polvet tarkisti ell. Liisa Jalkanen ja hän totesi polvien olevan terveet eli 0/0. Hän ei kuulemma saanut mitenkään niitä polvilumpioita liikkumaan pois paikoiltaan. Ja koska Noks oli nyt 5-vuotias tätä tarkastusta tehdessä, on tuo 0/0 -lausunto lopullinen ja virallinen! Edellinen tarkistushan tehtiin, kun Noks oli 1,5-vuotias ja tällöin lausunto on voimassa nykykäytännön mukaan vain 2 vuotta, sitten se vanhenee. Viime kesänähän ortopedi myös sanoi, että polvet olisivat 0/0, mutta se oli sellainen epävirallinen lausunto. Nyt on varmistus polvien kunnosta tullut tavallaan kahteen otteeseen.

Seuraavaksi suunnattiin toiseen huoneeseen ell. Päivi Kallioniemen luokse silmien syyniin. Ja hyviä uutisia oli tälläkin rintamalla, silmät täysin terveet!

Nyt vain tällä hetkellä Noks on vähän ihmeissään, kun silmätippojen johdosta on silmät herkemmät valolle. Ja tietty meidän tuurilla aurinko paistoi varsin kirkkaasti, kun käytiin tarkastusten jälkeen Väinölänniemellä tekemässä kävelylenkki. Siellä oli molemmille pojille paljon uusia hajuja haisteltava ja sulat järven rannat ihmeteltävänä. Gami oli siis mukana, mutta ei osallistunut tarkastuksiin.

Mutta on se jännä, miten sitkeästi Nokilla on tuo ärsytyskynnys matalalla, kun näkee toisen lappalaisen. Tarkistuksiin tuli meidän jälkeen yksi musta, merkkivärinen suomenlapinkoira ja siitähän Noks meinasi kilarit vetää. Päästiin sitten siirtymään hyllyn toiselle puolelle, mutta Noks yritti sieltäkin sinnikkäästi kurkkia lappalaisen suuntaan pöydän alta, jossa oli kuitenkin umpinainen seinä! Ei siis voinut nähdä sen pöydän alta toiselle puolelle ollenkaan, mutta kovasti yritti väittää, että näkee... Sen siitä ilmeisesti saa, kun tipat sekoittaa vähän näkökenttää???