Kahden päivän kisat Kuopiossa 24.-25.1. Musti&Mirri Areenalla. Lauantaina kolme kisaa, sunnuntaina kaksi ja kaikilla radoilla tuomarina Kari Jalonen. Ja kyseessä siis nyt vuoden ensimmäiset kisat, joten kisakausi on nyt korkattu.

Lauantaina ensimmäinen rata oli agirata ja sanan konkreettisessa merkityksessä se oli riman alitus... Muutoin rata siis meni puhtaasti, mutta A-esteen jälkeen Noks menikin hypyn (nro 17) riman ali. Liekö ollut kiire jo putkeen vai mikä lie, mutta ali meni. Ei edes meinannut hypätä. Ei edes suunnitellut sitä. Joten siitä hypyltä tuli kielto, kun ei ehtinyt suorittamaan mitään väärää estettä siinä välissä. Tosin emäntä luuli myös, että puomilta olisi tullut alastulosta virhe, mutta ei. Näköjään on just osuneet takajalat kontaktille, vaikka loikkasikin siitä pois... Tyylikkäästi emäntä tämän radan ensin opetteli vain nrolle 21 asti, ennenkuin tajusi radan vielä jatkuvan yhden esteen verran... Tulos radalta 5 vp, sij. 13. (etenemä 3,75m/s). Yhdessä vaiheessa emäntä kuuli olevansa koiran tiellä persjättöä tehdessään (nro 12), kun oli juossut estelinjan väärälle puolen, joten persjättö tuli myöhässä ja Nokilta kuului matala lyhyt haukahdus esteen nro 12 päällä, kun komensi emäntää alta pois...

24.1.2015%20Noki%201.mp4?img=thumb280noc

24.1.2015A.jpg

Toinenkin rata oli agirata ja tunnustaa täytyy, ettei emäntä tiennyt ollenkaan kontaktien kohtaloa. Ne oli joko tai...  Mutta ne meni puhtaasti! Ohjauskuviot osuivat myös suht kohdilleen, joten tyytyväinen piti rataan olla. Tuloksena siis 0 vp ja sijoitus 4. (etenemä 3,89m/s). Ja kun nyt saatiin tämä nollatulos, niin sehän merkkaa sitä, että meillä on kaikki tarvittavat nollat kasassa tulevan kesän SM-kisoja ajatellen!!! Jei!!!

24.1.2015B.jpg

Päivän viimeinen rata oli hyppyrata. Rata meni muutoin ihan kivasti, mutta mennessämme nrolle 17 takakiertoon, Noks ampaisi kohti edessä olevan putken suuta (nro 18 ulostulo), mutta kääntyi onneksi takaisin nopeasti emännän karjaistessa. Vähän tuntui, että koiruus alkoi jo tällä radalla hyytymään... Tai sitten emäntä oli vikkelä kintuistaan? Tuskin... Tulos kuitenkin tältäkin radalta 0 vp. ja sijoitus 7. (etenemä 3,91m/s). Joten näin meille taas tupsahti tuplanollat!

24.1.2015C.jpg

Sunnuntaina jatkettiin kisoja heti aamusta klo 8. Ja täytyypä sanoa, että harvoin kisat ovat ohi tunnissa!!! Meillä oli siis ensimmäinen kisa klo 8 ja toinen klo 8:35, joten klo 9 oli kisat osaltamme ohi. Nopeaa toimintaa järjestäjiltä todellakin!!!

Tuli todettua, että Noks ei taida olla mikään aamuvirkku kaveri. Aamun ensimmäinen agirata meni räksyttäessä... Eikä lopulta heikäläinen ymmärtänyt yksinkertaista A-esteen käskyä, kun aivot olivat edelleen räksytystilassa. Joten A-esteelle kaksi kertaa kielto ja sitten koiruus painelsi A:n alta kulkevaan putkeen... Ja rata loppui siihen, tultiin pois, vaikka olisi saanut jatkaa loppuun asti. Ei kiitos. Tylysti jäi Noks ilman palkkaansa (pallon heittely ulkona)...

Toiselle agiradalle oli koiruus jo herännyt sen verran, että aivot toimivat. Tosin heti toisella esteellä, renkaalla, Noks jostain syystä hajotti renkaan. Liekö osunut rintakehällään? Jalat osuneet? Juossut läpi? Ei tietoa, mutta virhe siitä tuli. Loppuosa radasta olikin sitten ihan puhdasta ja kontaktitkin otti, joten radan tulos 5vp, sij. 3. (etenemä 3,68m/s).