Tiistaina 29.12. käväisimme eläinlääkärillä Gamin kanssa. Tosin myös Nokin korva tutkittiin, kun siihen on tullut nyt enempi möhnää kuin aikaisemmin. Voisi sanoa, että ensimmäistä kertaa tänä syksynä on emäntä joutunut kyseistä korvaa puhdistamaan. Mutta eihän siinä mitään ollut! Ei tulehdusta ja möhnäkin ihan normaalia. Liekö jokin ruoka-aine sitten enempi vain tunkee kyseisestä korvasta ulos, toinen korva oli kuitenkin puhdas. Eli jos jotain korvapunkkeja tms siinä olisi ollut, niin olisihan sen toisenkin pitänyt jo oireilla. Eli se oli tavallaan "hukkareissu" Nokin kanssa, mutta tulipahan varmistus.
Painoa löytyi pojusta 19,8kg eli jonnekin tämä koiruus oli hävittänyt 800g itsestään 1,5 kk:n aikana! Ei kyllä passaa enää hävittää itseään, emäntä nosti jo ruoka-annosta...

Gamista tutkittiin sitten jo vähän enemmänkin. Oik. kyljessä oleva uusi patti todettiin olevan rasvaa käsikopelolla, joten siitä ei kannata huolestua. Ohutneulanäytettä ei otettu, kun ei katsottu tarpeelliseksi. Toisella kyljellä oleva vanha pattikaan ei ole kasvanut. Ex-anaalit tutki myös, koska Gami on toisinaan nuollut takapuoltansa ja eläinlääkärikin totesi karvojen värjääntyneen. Ei kuitenkaan mitään sieltä löytynyt, ei ollut tulehdusta. Hyvä näin. Toinen eturauhanen oli suurentunut jonkin verran, mutta ei pitänyt sitä vielä pahana, joten ainakaan vielä ei mitään hormonihoitoa tarvitse siihen antaa.

Ja sitten siihen varsinaiseen syyhyn, miksi sinne mentiin eli ontumiseen.
Jalkaa tutkittaessa ainoastaan silloin Gami ilmoitti kivusta, kun ranteen nivelen kohdalta painettiin. Kohta oli sama, josta se myös silloin älähti, kun jalka oli paranemassa Nokin pureman jäljiltä vajaa vuosi sitten (klik). Eli hammas oli todellakin kunnolla osunut juuri niveleen ja syvälle. Muutoin sai rannetta käännellä ja väännellä joka suuntaan. Röntgenkuvia ei ranteesta otettu, koska ei katsottu tarpeelliseksi. Eli ranne on eläinlääkärin mukaan rasittunut varsin hyvin. Matkaan lähti nyt 10 pvän kipulääkekuuri (Loxicom)nestemäisessä muodossa. Annetaan tosin vain kerran päivässä.
Gamin paino oli sentään pysynyt kantimissaan; 24.7kg