NYT on agitauko virallisesti ohi!

Eilen käytiin treenaamassa kahden (2) kuukauden tauon jälkeen Musti&Mirri Areenalla. Oma vakituinen vuoro jätettiin tällä viikolla käyttämättä, koska emäntä halusi muistuttaa Nokin mieliin kontakteja ennen tulevia kisoja. Vakiovuorolla ei välttämättä olisi ollut kontakteja käytössä ollenkaan, joten paikka vaihtui siis tällä kertaa, ensi viikolla paluu normaaliin.

Teemana näissä treeneissä olivat takanaleikkaukset, vippaukset, pujotteluun lähetykset ja koiran itsenäinen työskentely, tosin meillä myös nämä kontaktit...

vko33_2015.jpg

Heti alkuun olisi pitänyt jättää koira lähtöön ja ottaa vastaan jostain puomin puolenvälin paikkeilta (pujottelun puolelta) ja sieltä lähettää putkeen nro 2. Eihän Noks osaa olla lähdössä!!! Emäntähän aina lähtee liki yhtämatkaa... Joten kokeilun jälkeen otettiin ns meille "normaalilla" tavalla. Eli emäntä antaa lähtökäskyn siinä vaiheessa, kun itse on lähestymässä putken nro 2 suuta ja laittaa siinä ohimennessään koiran menemään putkeen..  Leijeröinti ei parilla ensimmäillä kerralla onnistunut ollenkaan esteelle nro 3 mentäessä, Noks meni aina ohi hirveästi räksyttäen. Lopulta emäntä käski pitämään suun kiinni ja otettiin uusiksi alusta. Ja sitten Noks malttoi mennä sinne minne pitikin. Noks vain alkuun oli niin innokas tekemään hommia, ettei malttanut keskittyä, joten suu kävi? Myös myöhemmin leijeröinti onnistui ko kohdassa (8 ja 19). Pujotteluun lähettämiset menivät jokaisesta suunnasta aivan huipusti!!! Kontaktit olivat aivan täydelliset! Neli-tassu-kontaktit, vaikkakin sai A-esteen ja keinun mennä vauhdikkaammin, mutta kaikki neljä jalkaa osui kontakteille. Puomi? Niin mahtava pysäytyskontakti kuin olla ja voi! Tietty kisatilanne voi olla taas asia erikseen kontaktien kanssa, mutta nyt ne oli huiput! Loppujen lopuksi meillä meni treenit todella hyvin. Leijeröinnit onnistui, pujotteluun sisäänmenot olivat hienot, takanaleikkauksetkin onnistuivat jos vain emäntä sen muisti tehdä ja malttoi odottaa koiran matkaan mukaan... (persjättö on iskostunut niin hyvin tuonne takaraivoon). Ja jopa vippaukset onnistuivat! (mm. nro 9) Treenien lopuksi kertailtiin vielä muutaman kerran sekä A-esteen ja puomin kontakteja, eikä mitään moitittavaa silloinkaan! Eli kylläpä voi olla tyytyväinen koiruuteen. Ja treeneihin.